ZAPOČELO OBILJEŽAVANJE TJEDNA CJELOŽIVOTNOG UČENJA DILJEM REPUBLIKE HRVATSKE

U organizaciji Agencije za obrazovanje odraslih 28. rujna 2009. godine u Europskom domu održana je prva tribina u sklopu obilježavanja Tjedna cjeloživotnog učenja o temi Zašto tjedan cjeloživotnog učenja?

Cilj tribine bio je upoznati sudionike s idejom obilježavanja Tjedna cjeloživotnog učenja te predstaviti dosadašnja iskustva u Republici Hrvatskoj i iskustva iz Europske unije.

Pozdravnim govorom gostima su se obratili ravnateljica Uprave za srednje obrazovanje u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa Vesna Hrvoj Šic i vršitelj dužnosti ravnatelja Agencije za obrazovanje odraslih Mile Živčić. U svojim su izlaganjima predstavili obrazovanje odraslih u Hrvatskoj i obilježavanje Tjedna cjeloživotnog učenja.

Posebno zanimljivo bilo je izlaganje gošća iz Republike Slovenije Slavice Černoše, načelnice Sektora za obrazovanje odraslih, Uprave za srednje i visoko školstvo u Ministarstvu za školstvo i šport, o temi Obrazovanje odraslih u Sloveniji i Zvonke Pangrac Pahernik, pomoćnice direktora Andragoškog centra Republike Slovenije, o temi Tjedan cjeloživotnog učenja u Sloveniji.

Tribina će poslužiti kao platforma za razvijanje daljnje suradnje i razmjenu iskustava između Republike Hrvatske i Republike Slovenije.

Paralelno je s ovim događanjem započelo obilježavanje Tjedna cjeloživotnog učenja na području Republike Hrvatske. Danas se održavaju događanja u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Brod, Područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Slavonski Brod, Obrtničke škole Antuna Horvata Đakovo, Narodnog sveučilišta u Dubravi, Pučkog otvorenog učilišta Varaždin, Pučkog otvorenog učilišta Lingua Karlovac, Osnove škole Ivan Meštrović Drenovci te u poslovnicama Financijske agencije u Bjelovaru, Dubrovniku, Osijeku, Puli, Rijeci, Splitu, Vinkovcima, Vukovaru, Zaboku, Zadru i Zagrebu.

Materijali s tribine:

   

   

   

Bolje obrazovanje
Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu više
  • Preporuke za vrednovanje polaznika u formalnom sustavu obrazovanja odraslih više
  • Važne informacije za strukovne škole, nastavnike i učenike te ustanove za obrazovanje odraslih više
  • Javni poziv za prijavu autora opširnijih pisanih materijala za samostalno učenje nastavnika strukovnih predmeta više
  • Objavljeni materijali i fotografije s 4. Dana strukovnih nastavnika više