ODRŽANA TRIBINA U POVODU MEĐUNARODNOG DANA PISMENOSTI

U organizaciji Agencije za obrazovanje odraslih i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva 8. rujna 2009. godine u Europskom domu održana je tribina o temi „Pismenost i aktivno građanstvo“, koja je bila središnji događaj ovogodišnjeg obilježavanja Međunarodnog dana pismenosti u Hrvatskoj.

Dvorana u Europskom domu bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, što još jedanput potvrdilo iznimno zanimanje za ovu temu i istaknulo važnost pismenosti u današnjem vremenu.

Izlagači  na tribini bili su Mihaela Dubravac Šigir ispred Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Cvjetana Plavša Matić iz Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, Berto Šalaj s Fakulteta političkih znanosti i Maja Uzelac,  nevladina udruga Mali korak. Tribinu je moderirao Tihomir Žiljak, a poslužila je kao platforma za otvaranje rasprave o važnosti, povezanosti i utjecaju pismenosti na razvoj aktivnoga građanstva.

Međunarodni dan pismenosti i tribina izazvali su veliku pozornost medija te im ovim putem zahvaljujemo na pomoći pri obilježavanju ovog važnog dana i informiranju javnosti o ulozi i važnosti pismenosti.

     

     

      

Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Najava događanja: Treći Dani strukovnih nastavnika više
  • Iskaz interesa (pretprijave učenika) za natjecanje učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2020. - produžen rok više
  • Pravila i upute za organizaciju i provedbu natjecanja učenika strukovnih škola u šk. godini 2019./2020. više
  • SVEČANO OTVORENJE 13. TJEDNA CJELOŽIVOTNOG UČENJA više
  • Započele su prijave za sudjelovanje na 3. Danima strukovnih nastavnika više