U Šibeniku održana IV. međunarodna konferencija o obrazovanju odraslih

Hrvatsko andragoško društvo je u suradnji s Agencijom za obrazovanje odraslih, a pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, organiziralo IV. međunarodnu konferenciju o obrazovanju odraslih o temi neformalnog obrazovanja i informalnog učenja. 
Konferencija je održana u Šibeniku od 29. do 31. svibnja 2009. godine, a sudjelovali su brojni predavači iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Njemačke, Slovačke, Slovenije, Srbije i Velike Britanije te istaknuti znanstvenici i andragozi iz Hrvatske.

Organizirana je tako da su sudionici u sklopu četiri panel-diskusije iznijeli osnovne teze iz svojih radova, koji će naknadno biti objavljeni u zborniku. Paneli su bili koncipirani oko sljedećih tematskih područja: neformalno obrazovanje i informalno učenje – važnost promjene sustava obrazovanja odraslih i obrazovnih reformi, iskustva i problemi u primjeni programa neformalnog obrazovanja, informalno učenje odraslih – stanja i mogućnosti, te iskustva dobre prakse.

U radu konferencije je, kao jedan od autora, sudjelovala i djelatnica Agencije za obrazovanje odraslih Ivana Kostanjčar Suljada, s referatom „Vrednovanje neformalnog i informalnog učenja – koristi, troškovi, teškoće, iskustva“.

     

Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Najava događanja: Treći Dani strukovnih nastavnika više
  • Iskaz interesa (pretprijave učenika) za natjecanje učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2020. - produžen rok više
  • Pravila i upute za organizaciju i provedbu natjecanja učenika strukovnih škola u šk. godini 2019./2020. više
  • SVEČANO OTVORENJE 13. TJEDNA CJELOŽIVOTNOG UČENJA više
  • Započele su prijave za sudjelovanje na 3. Danima strukovnih nastavnika više