Obrazovna kampanja Dodaj znanje iskustvu postigla iznimno vrijedne rezultate

U organizaciji projekta CARDS 2004 Obrazovanje odraslih i Agencije za obrazovanje odraslih završena je obrazovna kampanja Dodaj znanje iskustvu, kojoj je cilj bio povećati svijest o važnosti učenja te pružiti pristup relevantnim informacijama o mogućnostima obrazovanja u Republici Hrvatskoj. Također, time je uspostavljena mreža važnih dionika na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini, odnosno partnerski odnos i suradnja u četiri središta – u Šibeniku 5. veljače, Rijeci 13. i 17. veljače, Osijeku 23. veljače te u Zagrebu 26. veljače.

Aktivnosti su se provodile na Sajmu obrazovanja u Šibeniku i obilježavanjem Dana otvorenih vrata u Rijeci i Osijeku javnosti, gdje je predstavljena obrazovna ponuda u županijama.

Također, na okruglim stolovima u Šibeniku, Rijeci i Osijeku te na forumu u Zagrebu doneseni su zaključci kako doprijeti do ciljnih skupina s najnižom obrazovnom razinom te nezaposlenih i kako poboljšati uspješnost projekta Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Za Hrvatsku pismenosti: put do poželjne budućnosti i na koji način sustav obrazovanja odraslih prilagoditi potrebama tržišta rada.

Iznimno je važno istaknuti da je dobivena podrška medija na nacionalnoj i lokalnoj razini, pomoću  kojih je promovirana važnost cjeloživotnog učenja, što je omogućilo da se dosegnu ciljne skupine – osobe s najnižom razinom obrazovanja i nezaposleni.

Agencija za obrazovanje odraslih nastavila se pozicionirati kao središnja institucija u sustavu obrazovanja odraslih te je ojačan pozitivan imidž u širokoj javnosti.

Uspješnosti kampanje pridonijeli su partneri: HOK, HUP, HGK i SSSH te djelatnici drugih relevantnih institucija, posebice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, i ustanova za obrazovanje odraslih, što je još jedanput pokazalo važnost razvijanja partnerskih odnosa svih dionika sustava obrazovanja odraslih.

Zaključke s okruglih stolova i foruma možete pronaći u vijestima iz svakoga pojedinoga središta.  

Bolje obrazovanje
Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Važne informacije za strukovne škole, nastavnike i učenike te ustanove za obrazovanje odraslih više
  • Javni poziv za prijavu autora opširnijih pisanih materijala za samostalno učenje nastavnika strukovnih predmeta više
  • Objavljeni materijali i fotografije s 4. Dana strukovnih nastavnika više
  • Obavijest o načinu upućivanja zahtjeva i upita Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih više
  • Nastava na daljinu, raspored za maturante više