Nastavak suradnje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Agencije

Predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Agencije za obrazovanje odraslih sastali su se u HZZ-u u utorak, 1. srpnja 2008. godine, kako bi nastavili suradnju u vezi s bazom podataka o obrazovanju odraslih, a govorilo se i o ulaganju u obrazovanje za deficitarna zanimanja, obilježavanju Tjedna cjeloživotnog učenja te organiziranju infopunktova.

Na sastanku su bili članovi HZZ-a: voditeljica Odjela posredovanja i mjera aktivne politike Kristina Alerić, voditeljica Odjela pripreme za zapošljavanje Mirjana Zećirević i voditelj Odjela za razvoj i aplikativnu podršku Anđelin Ivić. Ispred AOO-a bili su v.d. ravnatelja Vesna Hrvoj Šic, zamjenik ravnateljice Zoran Smolić, voditeljica Odsjeka za programe i projekte Ivana Ramić, viša stručna savjetnica u Odsjeku za programe i projekte Silvana Kotlar Dadić, stručna savjetnica u Odsjeku za programe i projekte Nataša Kokić te viša stručna savjetnica iz Odsjeka za statističko praćenje Nives Pokrajčić.

S obzirom na to da u Republici Hrvatskoj zasad nema jedinstvenog prikaza stanja u obrazovanju odraslih koji bi obuhvatio podatke o ustanovama za obrazovanje odraslih, programima, polaznicima, djelatnicima te financiranju, Agencija je započela razvoj baze podataka. Cjelovito statističko praćenje obrazovanja odraslih omogućit će uvid u postojeće stanje i pridonijet će razvoju djelatnosti obrazovanja odraslih, a u tu svrhu bit će proslijeđeni i podaci koje je prikupila Središnja služba HZZ-a.

Agencija je pokrenula i projekt „Ulaganje u obrazovanje za deficitarna zanimanja“ pa je naglašena važnost suradnje. U sklopu tog projekta potrebno je odrediti deficitarna zanimanja za što je važno uključiti područne urede HZZ-a u ciljnim županijama: Vukovarsko-srijemskoj, Ličko-senjskoj i Šibensko-kninskoj, te Središnju službu.

Govorilo se i o obilježavanju Međunarodnog dana pismenosti te Tjednu cjeloživotnog učenja. Članovi HZZ-a upoznati su s tim događanjima tijekom sastanka 8. travnja 2008. godine. Ukratko su predstavljene aktivnosti vezane za ta dva događanja na kojima će sudjelovati i HZZ. Suradnja će se ostvariti i kad je riječ o infopunktovima, što će Agencija tek pokrenuti u uskoj suradnji s HZZ-om.

Bolje obrazovanje
Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Važne informacije za strukovne škole, nastavnike i učenike te ustanove za obrazovanje odraslih više
  • Javni poziv za prijavu autora opširnijih pisanih materijala za samostalno učenje nastavnika strukovnih predmeta više
  • Objavljeni materijali i fotografije s 4. Dana strukovnih nastavnika više
  • Obavijest o načinu upućivanja zahtjeva i upita Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih više
  • Nastava na daljinu, raspored za maturante više