Tjedan cjeloživotnog učenja

Tjedan cjeloživotnog učenja inicijativa je UNESCO-a pokrenuta 1999. godine. Već 2002. godine urodila je s četrdesetak nacionalnih tjednih priredaba tijekom rujna.

Prvi Tjedan cjeloživotnog učenja u Republici Hrvatskoj održan je u svibnju 2002. godine zahvaljujući suradnji Hrvatske zajednice pučkih otvorenih učilišta i Instituta za međunarodnu suradnju Njemačkog saveza visokih narodnih škola u sklopu Projekta „Doprinos stabilnosti jugoistočne Europe kroz jačanje lokalnih i regionalnih struktura obrazovanja odraslih – Pakt o stabilnosti“. Pokrovitelj je događanja bio predsjednik Republike Hrvatske. Pozivu Hrvatske zajednice pučkih otvorenih učilišta odazvalo se devet pučkih otvorenih učilišta.

Budući da su organizacija i provođenje Tjedna cjeloživotnog učenja sadržane u Strategiji i u Akcijskom planu obrazovanja odraslih, Agencija za obrazovanje odraslih organizirat će drugi Tjedan cjeloživotnog učenja u rujnu 2008. godine, i to u svrhu promidžbe važnosti cjeloživotnog učenja i obrazovanja odraslih, poticanja rasprave o važnim pitanjima iz navedenih područja, osnaživanja suradnje s ustanovama za obrazovanje odraslih i dionicima sustava obrazovanja odraslih te pružanja informacija o obrazovnim mogućnostima zainteresiranim polaznicima u nekoliko gradova.

Dodatne informacije i program događanja Tjedna cjeloživotnog učenja bit će pravodobno dostupni na ovim internetskim stranicama.

Bolje obrazovanje
Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Javni poziv za prijavu domaćih predavača na zajedničkim i sektorskim predavanjima/radionicama na 4. Danima strukovnih nastavnika više
  • STRUČNI SKUPOVI ZA PRIPRAVNIKE - NASTAVNIKE STRUKOVNIH PREDMETA više
  • SVEČANA DODJELA RJEŠENJA O NAPREDOVANJU / PONOVNOM IZBORU U ZVANJE više
  • VODITELJI MEĐUŽUPANIJSKIH STRUČNIH VIJEĆA - SVI SEKTORI više
  • Konferencija „Aktualnosti u sustavu obrazovanja odraslih“ više