Tjedan cjeloživotnog učenja

Tjedan cjeloživotnog učenja inicijativa je UNESCO-a pokrenuta 1999. godine. Već 2002. godine urodila je s četrdesetak nacionalnih tjednih priredaba tijekom rujna.

Prvi Tjedan cjeloživotnog učenja u Republici Hrvatskoj održan je u svibnju 2002. godine zahvaljujući suradnji Hrvatske zajednice pučkih otvorenih učilišta i Instituta za međunarodnu suradnju Njemačkog saveza visokih narodnih škola u sklopu Projekta „Doprinos stabilnosti jugoistočne Europe kroz jačanje lokalnih i regionalnih struktura obrazovanja odraslih – Pakt o stabilnosti“. Pokrovitelj je događanja bio predsjednik Republike Hrvatske. Pozivu Hrvatske zajednice pučkih otvorenih učilišta odazvalo se devet pučkih otvorenih učilišta.

Budući da su organizacija i provođenje Tjedna cjeloživotnog učenja sadržane u Strategiji i u Akcijskom planu obrazovanja odraslih, Agencija za obrazovanje odraslih organizirat će drugi Tjedan cjeloživotnog učenja u rujnu 2008. godine, i to u svrhu promidžbe važnosti cjeloživotnog učenja i obrazovanja odraslih, poticanja rasprave o važnim pitanjima iz navedenih područja, osnaživanja suradnje s ustanovama za obrazovanje odraslih i dionicima sustava obrazovanja odraslih te pružanja informacija o obrazovnim mogućnostima zainteresiranim polaznicima u nekoliko gradova.

Dodatne informacije i program događanja Tjedna cjeloživotnog učenja bit će pravodobno dostupni na ovim internetskim stranicama.

Bolje obrazovanje
Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Važne informacije za strukovne škole, nastavnike i učenike te ustanove za obrazovanje odraslih više
  • Javni poziv za prijavu autora opširnijih pisanih materijala za samostalno učenje nastavnika strukovnih predmeta više
  • Objavljeni materijali i fotografije s 4. Dana strukovnih nastavnika više
  • Obavijest o načinu upućivanja zahtjeva i upita Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih više
  • Nastava na daljinu, raspored za maturante više