Novo vodstvo Agencije

U Agenciji za obrazovanje odraslih promijenila se vodeća struktura, o čemu je odlučeno na posljednje dvije sjednice Upravnog vijeća. Ivana Puljiz, ravnateljica Agencije za obrazovanje odraslih, na vlastiti zahtjev razriješena je te dužnosti na sjednici Upravnog vijeća Agencije, održanoj 30. travnja 2008. I. Puljiz od 1. svibnja 2008. postaje ravnateljica Uprave za međunarodnu suradnju u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa te će u tom svojstvu nastaviti suradnju s Agencijom. Na istoj je sjednici za privremenu ravnateljicu imenovana Vesna Hrvoj Šic. V. Hrvoj Šic niz je godina bila ravnateljica Srednje škole Oroslavje, a tijekom obnašanja te dužnosti napredovala je u zvanje profesorice-savjetnice. Aktivna je u brojnim aktivnostima i projektima Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i međunarodnim projektima u području obrazovanja. Članica je Nacionalnog vijeća za kurikulum te Upravnog vijeća Agencije za obrazovanje odraslih. Za svoj rad nagrađena je priznanjem Krapinsko-zagorske županije za osobite rezultate u području odgoja i obrazovanja.

Na prethodnoj sjednici, održanoj 17. travnja 2008., Upravno je vijeće dužnosti  razriješilo zamjenicu ravnateljice Jasenku Matković i imenovalo na to mjesto Zorana Smolića. Z. Smolić diplomirao je fiziku i tehničko obrazovanje na Pedagoškom fakultetu u Rijeci te je niz godina predavao u srednjim školama. Bio je ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole od 1993. do 2001., zamjenik gradonačelnika Šibenika od 2001. do 2004. te voditelj radionica u Industrijsko-obrtničkoj školi od 2004. do 2008. godine.

Na istoj sjednici Mile Živčić, načelnik Odjela za obrazovanje i obrazovne programe u Agenciji, promaknut je na mjesto pomoćnika ravnatelja za obrazovanje, obrazovne programe i stručni nadzor. M. Živčić radi u Agenciji od samog osnivanja te je dosad dao zapažen prilog razvoju organizacijske strukture i programsko-projektnih aktivnosti Agencije.

Bolje obrazovanje
Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Važne informacije za strukovne škole, nastavnike i učenike te ustanove za obrazovanje odraslih više
  • Javni poziv za prijavu autora opširnijih pisanih materijala za samostalno učenje nastavnika strukovnih predmeta više
  • Objavljeni materijali i fotografije s 4. Dana strukovnih nastavnika više
  • Obavijest o načinu upućivanja zahtjeva i upita Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih više
  • Nastava na daljinu, raspored za maturante više