Program besplatnog osnovnog informatičkog obrazovanja u Rijeci

U Rijeci je u ponedjeljak, 16. travnja, pokrenut novi ciklus besplatnog osnovnog informatičkog obrazovanja, koji će pohađati 166 Riječana. Dosad je taj program, prvi takav pokrenut u Hrvatskoj, već svladalo 870 polaznika.

Program je namijenjen umirovljenicima i kućanicama starijima od 50 godina, umirovljenim hrvatskim braniteljima i građanima s posebnim potrebama s prebivalištem u Rijeci. Tečaj traje 40 nastavnih sati, a tijekom tečaja stječe se osnovno znanje upotrebe Interneta i elektronske pošte, a polaznike se upoznaje i s mogućnostima i načinima korištenja on-line usluga s portala grada Rijeke.

Rijeka intenzivno radi na primjeni informatičkih tehnologija i postizanju interaktivnosti na web portalu te stvaranju uvjeta za elektroničko sudjelovanje građana u različitim oblicima života grada. Da bi se ti ciljevi mogli ostvariti, potrebno je imati dovoljno educirane građane koji će moći koristiti ponuđenu tehnologiju i znati iskoristiti njezine mogućnosti.

Također, svim građanima koji to žele omogućeno je besplatno korištenje informatičke infrastrukture uz besplatan pristup Internetu i dvosmjernu komunikaciju s gradskom upravom, on-line informacije i on-line usluge putem web portala grada u svojim mjesnim odborima, i u Informativnom centru.

S obzirom na to da se na javni poziv za nove cikluse besplatnog informatičkog obrazovanja prijavilo gotovo 300 zainteresiranih umirovljenika i kućanica starijih od 50 godina te umirovljenih hrvatskih branitelja i građana s posebnim potrebama, grad Rijeka će u sljedećih nekoliko mjeseci nastojati svima pružiti mogućnost da završe tečaj.

Više informacija o prošlogodišnjem ciklusu možete pogledati na internetskim stranicama Grada Rijeke.

Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Produžen je Javni poziv trgovačkim društvima, ustanovama, obrtima i drugim pravnim subjektima za organizaciju stručnoga skupa za usavršavanje nastavnika strukovnih predmeta više
  • Odluka o izboru dobitnika nagrade "Maslačak znanja"za postignuća u učenju odraslih osoba više
  • PRODUŽEN JE JAVNI POZIV ZA PRIJAVU PREDAVAČA NA STRUČNIM SKUPOVIMA ZA NASTAVNIKE STRUKOVNIH PREDMETA više
  • PRODUŽEN JE JAVNI POZIV ZA PRIJAVU DOMAĆIH PREDAVAČA NA ZAJEDNIČKIM OPĆIM PREDAVANJIMA I SEKTORSKIM PREDAVANJIMA/RADIONICAMA NA 3. DANIMA STRUKOVNIH NASTAVNIKA više
  • JAVNI POZIV TRGOVAČKIM DRUŠTVIMA, USTANOVAMA, OBRTIMA I DRUGIM PRAVNIM SUBJEKTIMA ZA ORGANIZACIJU STRUČNOGA SKUPA ZA USAVRŠAVANJE NASTAVNIKA STRUKOVNIH PREDMETA više