Nacionalni forum o pristupanju EU o temi „Cjeloživotno obrazovanje polj. proizvođača i stanovnika ruralnih područja“

U ponedjeljak, 28. svibnja 2007. godine, u Belome Manastiru, u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija održan je 14. susret Nacionalnog foruma o pristupanju Europskoj uniji o temi „Cjeloživotno obrazovanje poljoprivrednih proizvođača i stanovnika ruralnih područja".

Nacionalni forum u Belome Manastiru, uz ministricu vanjskih poslova i europskih integracija Kolindu Grabar-Kitarović, otvorio je i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobanković, a u ime šefa izaslanstva Europske komisije u Republici Hrvatskoj Vincenta Degerta, savjetnik David Hutson. Raspravljalo se o prilikama i mogućnostima za cjeloživotno učenje i obrazovanje poljoprivrednih proizvođača, zakonskom okviru za obrazovanje odraslih u Hrvatskoj i Europskoj uniji te obrazovnim programima za obrazovanje poljoprivrednika. U raspravi je aktivno sudjelovao i privremeni ravnatelj Agencije za obrazovanje odraslih mr. sc. Jozo Ćavar, koji je u svom izlaganju govorio ulozi Agencije u kreiranju obrazovne politike za odraslu populaciju. Također je istaknuo važnost provođenja Zakona o obrazovanju odraslih i usklađivanju ustanova koje se bave obrazovanjem odraslih s navedenim zakonom i provedbenim aktima koji iz njega proizlaze. Na kraju izlaganja pozvao je sve koji se bave obrazovanjem odraslih na suradnju u smislu gradnje boljeg i djelotvornijeg sustava obrazovanja odraslih u Republici Hrvatskoj.

Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Najava događanja: Treći Dani strukovnih nastavnika više
  • Iskaz interesa (pretprijave učenika) za natjecanje učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2020. - produžen rok više
  • Pravila i upute za organizaciju i provedbu natjecanja učenika strukovnih škola u šk. godini 2019./2020. više
  • SVEČANO OTVORENJE 13. TJEDNA CJELOŽIVOTNOG UČENJA više
  • Započele su prijave za sudjelovanje na 3. Danima strukovnih nastavnika više