Održana savjetovanja za ravnatelje i voditelje obrazovanja odraslih

U organizaciji Agencije za obrazovanje odraslih održano je pet regionalnih savjetovanja. Namjera je savjetovanja predstavljanje Agencije i njezina djelovanja.

Dnevni program savjetovanja bio je:

 1. Agencija za obrazovanje odraslih kao čimbenik razvoja sustava obrazovanja odraslih–Zrinka Čale, prof.;
 2. Osposobljavanje i usavršavanje zaposlenih u području obrazovanja odraslih–Mile Živčić, prof.;
 3. Priprema za obilježavanje Međunarodnog dana pismenosti–Franjo Galeković, prof.;
 4. Rasprava.

Savjetovanja su održana sljedećim redom:

 • u Zagrebu, 11. lipnja 2007. godine–prostorije Pučkog otvorenog učilišta, Ulica grada Vukovara 68
 • u Varaždinu, 12. lipnja 2007. godine–velika dvorana Elektrostrojarske škole, Hellerova aleja 5
 • u Daruvaru, 14. lipnja 2007. godine–Pučko otvoreno učilište, Trg kralja Tomislava 14a
 • u Gospiću, 18. lipnja 2007. godine–Pučko otvoreno učilište „Dr. Ante Starčević“ (kinodvorana „Korzo“)
 • u Zadru, 19. lipnja 2007. godine–Sveučilište u Zadru, Visoka učiteljska škola, Ulica dr. Franje Tuđmana 24i.

Savjetovanjima su se odazvali predstavnici 9 osnovnih škola, 104 srednje škole, 16 učilišta, 24 ustanove i obrazovna centra te 45 pučkih otvorenih učilišta.

Savjetovanju u Zagrebu (Grad Zagreb, Zagrebačka županija i Sisačko-moslavačka županija) odazvalo se 26 djelatnika iz 20 srednjih škola, 8 djelatnika iz 7 učilišta, 15 djelatnika iz 11 ustanova i obrazovnih centara te 22 djelatnika iz 16 pučkih otvorenih učilišta.

Savjetovanju u Varaždinu (Krapinsko-zagorska županija, Varaždinska županija, Međimurska županija i Koprivničko-križevačka županija) odazvala su se 22 djelatnika iz 16 srednjih škola, 3 djelatnika iz 3 ustanove i obrazovna centra te 12 djelatnika iz 9 pučkih otvorenih učilišta.

Savjetovanju u Daruvaru (Bjelovarsko-bilogorska, Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska i Vukovarsko-srijemska županija) odazvalo se 6 djelatnika iz 6 osnovnih škola, 40 djelatnika iz 28 srednjih škola, 6 djelatnika iz 4 učilišta, 4 djelatnika iz 4 ustanove i obrazovna centra te 14 djelatnika iz 9 pučkih otvorenih učilišta.

Savjetovanju u Gospiću (Istarska županija, Primorsko-goranska županija, Karlovačka županija i Ličko-senjska županija) odazvala su se 2 djelatnika iz 1 osnovne škole, 26 djelatnika iz 20 srednjih škola, 4 djelatnika iz 3 učilišta, 6 djelatnika iz 4 ustanove i obrazovna centra te 6 djelatnika iz 4 pučka otvorena učilišta. Na savjetovanju bili su i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ličko-senjske županije Branimir Šimunić i referentica za društvene djelatnosti Lidija Milković.

Savjetovanju u Zadru (Zadarska županija, Šibensko-kninska županija, Splitsko-dalmatinska županija i Dubrovačko-neretvanska županija) odazvala su se 2 djelatnika iz 2 osnovne škole, 24 djelatnika iz 20 srednjih škola, 3 djelatnika iz 2 učilišta, 2 djelatnika iz 2 ustanove i obrazovna centra te 10 djelatnika iz 7 pučkih otvorenih učilišta. Na savjetovanju je bio i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Zadarske županije Ivan Šimunić.

Na savjetovanju Agencije za obrazovanje odraslih bilo je 266 osoba iz 198 obrazovnih ustanova. Predmet rasprava bile su određene poteškoće i potrebe u sustavu obrazovanja odraslih.

Agencija za obrazovanje odraslih očekuje uspješnu suradnju razvijanjem partnerstva na svim razinama u oblikovanju, praćenju i promicanju obrazovanja odraslih.

Bolje obrazovanje
Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
 • Obavijest o otkazivanju Državnog natjecanja učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2020. više
 • ODLUKA O PONIŠTAVANJU JAVNOG POZIVA ZA PRIJAVU ŠKOLA DOMAĆINA ZA DRŽAVNO NATJECANJE UČENIKA STRUKOVNIH ŠKOLA - WORLDSKILLS CROATIA 2020. U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. više
 • Odluka o poništavanju Javnog poziva za prijavu autora opširnijih pisanih materijala za samostalno učenje nastavnika strukovnih predmeta više
 • Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu više
 • Preporuke za vrednovanje polaznika u formalnom sustavu obrazovanja odraslih više