Potpisan Sporazum o suradnji u promociji cjeloživotnog obrazovanja

 U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa 2. listopada 2007. godine  potpisan je Sporazum o suradnji u promociji cjeloživotnog obrazovanja. Potpisnici su sporazuma Želimir Janjić, državni tajnik za srednje obrazovanje, Ivana Puljiz, ravnateljica Agencije za obrazovanje odraslih i Kristijan Pakšec, izvršni direktor portala MojPosao. Tim sporazumom potpisnici su dogovorili suradnju na promociji cjeloživotnog učenja temeljenu na Sporazumu o cjeloživotnom obrazovanju, koji su u prosincu 2006. godine potpisali Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i Hrvatska gospodarska komora.

Sporazumom potpisnici žele potaknuti sve sudionike u procesu formalnog i neformalnog obrazovanja i sve zainteresirane na uključivanje u proces cjeloživotnog učenja kao važnog čimbenika za razvoj hrvatskog tržišta rada i gospodarstva zasnovanog na znanju.


Slijedom Sporazuma potpisnici će surađivati na promociji ulaganja u osobni razvoj i razvoj cjeloživotnog obrazovanja na micrositeu "Cjeloživotno obrazovanje", koji će biti stalno izložen na naslovnici portala MojPosao. U okvirima sporazuma već je provedeno veliko istraživanje o edukativnim potrebama i ponudi u RH za 2007. godinu. Nadalje, tim sporazumom Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i Agencija za obrazovanje odraslih postaju glavni pokrovitelji EduCentra, mrežne stranice specijalizirane za promidžbu obrazovne ponude.

Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Najava događanja: Treći Dani strukovnih nastavnika više
  • Iskaz interesa (pretprijave učenika) za natjecanje učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2020. - produžen rok više
  • Pravila i upute za organizaciju i provedbu natjecanja učenika strukovnih škola u šk. godini 2019./2020. više
  • SVEČANO OTVORENJE 13. TJEDNA CJELOŽIVOTNOG UČENJA više
  • Započele su prijave za sudjelovanje na 3. Danima strukovnih nastavnika više