Održana EDUCA PLUS, Međunarodna konferencija i izložba o cjeloživotnom učenju i razvoju ljudskih potencijala

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore 23. i 24. listopada u hotelu Westinu u Zagrebu održana je EDUCA PLUS, Međunarodna konferencija i izložba o cjeloživotnom učenju i razvoju ljudskih potencijala. Ovogodišnjoj, petoj EDUCI po redu,  tema je bila „Povezivanje gospodarskog i obrazovnog sustava".

Pokrovitelji ovogodišnjeg zbivanja bili su Agencija za obrazovanje odraslih i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa. U okviru pokroviteljstva Agencija je osigurala pristojbu za sudjelovanje 120 predstavnika obrazovnih ustanova, djelatnika škola, pučkih otvorenih učilišta, veleučilišta i sveučilišta, strukovnih udruženja te nevladinih udruga iz područja obrazovanja.

Agencija za obrazovanje odraslih predstavila je svoje aktivnosti i na izložbenom štandu u Kristalnoj dvorani hotela, u kojoj je izlagalo još 17 ustanova i tvrtki.

Cilj je organizatora i pokrovitelja bio potaknuti bolji dijalog predstavnika svih dionika kao preduvjet kvalitetne partnerske suradnje obrazovnog i gospodarskog sustava. Tijekom dvodnevne konferencije održana su četiri plenarna predavanja i četiri okrugla stola za 228 sudionika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije, a sudjelovala su 23 predavača iz Italije, Irske, Slovenije i Hrvatske. Najveći broj sudionika konferencije bio je iz Zagreba i Zagrebačke županije, njih 53%, a 44% sudionika, odnosno njih 100, na konferenciju je došlo iz ostatka Hrvatske (ukupno 41 grad), što je porast od 15% sudionika koji nisu s područja Zagreba u odnosu na godinu prije. Tri posto sudionika došlo je iz inozemstva.

Ispred Agencije za obrazovanje odraslih prezentaciju je održala ravnateljica Ivana Puljiz, i to o temi Uloge Agencije za obrazovanje odraslih u poticanju cjeloživotnog učenja.

O Programima cjeloživotnog učenja govorila je u svojoj prezentaciji Adela Puškarić, djelatnica Centra za mobilnost i EU programe, koji je do 28. listopada djelovao u sklopu Agencije za obrazovanje odraslih, a slijedom stupanja na snagu Zakona o Agenciji za mobilnost i EU programe 27. listopada postao je samostalna agencija.

Bolje obrazovanje
Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Važne informacije za strukovne škole, nastavnike i učenike te ustanove za obrazovanje odraslih više
  • Javni poziv za prijavu autora opširnijih pisanih materijala za samostalno učenje nastavnika strukovnih predmeta više
  • Objavljeni materijali i fotografije s 4. Dana strukovnih nastavnika više
  • Obavijest o načinu upućivanja zahtjeva i upita Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih više
  • Nastava na daljinu, raspored za maturante više