O nama
OBRAZOVNI PROGRAMI
Razvoj obrazovnih programa
Priznavanje inozemnih kvalifikacija
Pomoćnički ispit
Međunarodna suradnja i projekti
Osiguravanje kvalitete
Stručna usavršavanja
Stručni ispiti i napredovanja
Natjecanja učenika
Drugi obrazovni materijali
Dokumenti
Korisni linkovi
Arhiva novosti i najava
Kontakt
Obavijest i upute ustanovama za Obrazovanje odraslih

Iskaz interesa (pretprijave učenika) za natjecanje učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2020. - produžen rok

Zbog tehničkih poteškoća s prijavnim obrascem, rok za iskaz interesa produžuje se do 4. listopada 2019. Agencija će svim školama koje su popunile obrazac, poslati tablicu kako bi škole potvrdile discipline za koje je iskazan interes.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih pristupila je organizaciji državnih natjecanje učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2020. po novom modelu u školskoj godini 2019./2020. Temeljem uspjeha ovogodišnjeg natjecanja, kao i upitima i poticajima brojnih škola Agencija će i u školskoj godini 2019./2020. održati Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia za sve discipline na jednom mjestu.
U svrhu planiranja izlučnih natjecanja, Agencija poziva sve strukovne škole na iskaz interesa (pretprijave) za sudjelovanje njihovih učenika u natjecanjima učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2020.

Temeljem Pravila i uputa za organizaciju i provedbu natjecanja učenika strukovnih škola u šk. godini 2019./2020., a koja su objavljena na mrežnim stranicama Agencije, kao i www.worldskillscroatia.hr definirane su razine natjecanja. Natjecanja imaju dvije razine: izlučnu i državnu. Izlučna natjecanja vode na državno natjecanje i to na dva načina:
A) školsko natjecanje > državno natjecanje
Ako je ukupan broj škola s istim strukovnim kurikulumom u Republici Hrvatskoj iz kojeg se učenici natječu u strukovnoj disciplini, a koje su Agenciji iskazale interes za sudjelovanjem na natjecanjima manji ili jednak 8, državnome natjecanju mogu prethoditi samo izlučna školska natjecanja.

B) školsko natjecanje > međužupanijsko natjecanje > državno natjecanje
Međužupanijska natjecanja organiziraju se za sve discipline u kojima ima više od 8 škola koje su povezane s određenom disciplinom te su Agenciji iskazale interes za sudjelovanjem na natjecanjima. Međužupanijsko natjecanje može se organizirati na dva načina:
-       međužupanijsko/a natjecanje/a po grupama županija (u sektorima s velikim brojem škola)
-       jedno izlučno natjecanje tamo gdje je broj škola veći od 8, ali nije potrebno ili moguće imati natjecanja u više regija, odnosno u disciplinama gdje su škole geografski raspršene te se ne mogu grupirati u grupe županija/regije.

Temeljem iskazanog interesa strukovnih škola Agencija će odlučiti o broju vrsti i broju izlučnih natjecanja za svaku od disciplina. Za smotru radova učenika s teškoćama dat će se naknadno posebne upute i pravila.

Ovim putem molimo Vas da popunjavanjem on-line upitnika iskažete interes za sudjelovanje vaših učenika u natjecanjima učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2020. Poveznicu na upitnik možete pronaći ovdje.

Rok za iskaz interesa je do 4. listopada u 10:00h.
Bolje obrazovanje
Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Obavijest o otkazivanju Državnog natjecanja učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2020. više
  • ODLUKA O PONIŠTAVANJU JAVNOG POZIVA ZA PRIJAVU ŠKOLA DOMAĆINA ZA DRŽAVNO NATJECANJE UČENIKA STRUKOVNIH ŠKOLA - WORLDSKILLS CROATIA 2020. U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. više
  • Odluka o poništavanju Javnog poziva za prijavu autora opširnijih pisanih materijala za samostalno učenje nastavnika strukovnih predmeta više
  • Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu više
  • Preporuke za vrednovanje polaznika u formalnom sustavu obrazovanja odraslih više