O nama
OBRAZOVNI PROGRAMI
Razvoj obrazovnih programa
Priznavanje inozemnih kvalifikacija
Pomoćnički ispit
Međunarodna suradnja i projekti
Osiguravanje kvalitete
Stručna usavršavanja
Stručni ispiti i napredovanja
Natjecanja učenika
Drugi obrazovni materijali
Dokumenti
Korisni linkovi
Arhiva novosti i najava
Kontakt
Obavijest i upute ustanovama za Obrazovanje odraslih

Uspjeh hrvatskih učenika na Europskom natjecanju

Domaćin natjecanja bio je Friesland College. Svečano otvorenje upriličeno je u prostorima WTC hotela. U Friesland Collegu održala su se natjecanja iz svih disciplina koje je ocjenjivao peteročlani žiri. Natjecanje je započelo pisanjem testa kojim su učenici pokazali znanje u struci, općoj kulturi kao i poznavanju engleskoga jezika. Naše učenike pratili su mentori: Duško Serdar, Zagorka Ivanković, Ksandra Sinožić, Boris Hrgović i Sandra Zonjić za struku, Lili Marinčić, Marin Tomljanović i Tatjana Pocrnić za strani jezik. Tijekom natjecanja održana je i godišnja skupština te su predstavljena natjecanja u idućoj godini. Za sve sudionike organizirano je zajedničko druženje te izlet po regiji. Svečano proglašenje dobitnika medalja, te zatvaranje upriličeno je u Harmonium teatru, gdje je predana zastava domaćinu natjecanja 2019. godine.
Učenici iz Republike Hrvatske ostvarili su sjajne rezultate: dvije zlatne, dvije srebrne medalje, dvije brončane medalje, kako slijedi:

ZLATNA MEDALJA:
Irena Bunčić, Srednja strukovna škola Vinkovci, disciplina Pastry
Juraj Devin, Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, disciplina Tourist destination

SREBRNA MEDALJA:
Marijana Žanetić, Hotelijersko - turistička škola Opatija, disciplina Front office   
Marita Bobelj, Turističko ugostiteljska škola Split, disciplina Tourist destination

BRONČANA MEDALJA:
Jan Borošak, Hotelijersko - turistička škola u Zagrebu, disciplina Hospitality Management
Mateo Ljubišić, Turističko ugostiteljska škola Dubrovnik, Tourist destination

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih čestita svim učenicima koji su svojim nastupom pokazali visoku razinu kompetentnosti i time snažno doprinijeli međunarodnome ugledu hrvatskih škola te njihovim mentorima koji su potaknuli zanimanje među učenicima za stjecanje dodatnih kompetencija i sustavno ih pripremali za ovo europsko natjecanje.
Manifestacija Christmas in Europe 2018. u latvijskoj Rigi

Hotelijersko-turistička škola u Zagrebu je od 2. do 8. prosinca 2018. godine sudjelovala na manifestaciji Christmas in Europe 2018., održanoj u Rigi, Latvija. Događanje je održano  također u organizaciji AEHT-e, u Technical School of Tourism and Creative Industry.  U ovome projektu predstavljaju se strukovne škole na europskoj razini, a na temu Božića i lokalnih božićnih običaja. Predstavljanjem regionalnih, kulturnih, religijskih i gastronomskih tradicija, doprinosi se upoznavanju kulture drugih naroda i zemalja, toleranciji, razumijevanju i prihvaćanju sličnosti i razlika.
Manifestacija se održava svake godine u drugoj državi, a na njoj sudjeluju škole članice AEHT-e. Hotelijersko-turistička škola u Zagrebu kao članica AEHT-e, ove je godine sudjelovala treći put. 2010. godine prvi put je sudjelovala na Azorima u Portugalu te 2011. godine kao škola domaćin, ugostivši 25 škola iz 22 države Europske unije.

Hrvatsku su u Rigi predstavljale učenice trećeg razreda Dora Skupnjak i Ema Đumlijan. Temu Božić u Zagrebu i okolici prezentirale su na engleskom i njemačkom jeziku, odjevene u šestinske narodne nošnje. U umjetničkome dijelu programa nastupile su pjevajući božićnu narodnu pjesmu Narodi nam se, a u programu pod nazivom European Buffet predstavljeni su hrvatski specijaliteti medenjaci, orehnjača, makovnjača i purica s mlincima, izazvavši oduševljenje jednostavnošću, ali i pravim tradicijskim pristupom.
Veliko zanimanje izazvao je i školski projekt Mali muzej sreće jer je svojim sadržajem neodvojiv od duhovnoga rasta svakog čovjeka, osobito u ovo predbožićno vrijeme kad se svi susrećemo s pitanjima dobra, razumijevanja, nade i drugih pozitivnih vrijednosti.

Svakako treba spomenuti da su, iako samo događanje nije natjecateljskoga tipa, prije svečanog zatvaranja manifestacije učenice Hotelijersko-turističke škole proglašene najinformativnijim sudionicama događanja te su im uručene i prigodne nagrade. Osim posjetitelja za njih su svoje glasove dali i drugi sudionici, što već samo po sebi govori koliko su u predstavljanju Zagreba i Hrvatske bile uspješne.   
                                
Fotografija sa natjecanja se nalazi ovdje.
Bolje obrazovanje
Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Preporuke za provođenje obrane završnog rada i učenja temeljenog na radu u sustavu strukovnog obrazovanja i osposobljavanja više
  • Upute za provedbu praktičnih vježbi, dopunske nastave, popravnih i razlikovnih ispita u srednjim školama te obrana završnog rada u srednjim strukovnim školama svibanj/lipanj 2020. više
  • Preporuke za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu za sustav strukovnog obrazovanja i sustav obrazovanja odraslih više
  • Obavijest o otkazivanju Državnog natjecanja učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2020. više
  • Odluka o poništavanju Javnog poziva za prijavu škola domaćina za državno natjecanje učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2020. u školskoj godini 2019./2020. više