Studijski posjet delegacije obrazovnih stručnjaka iz Azerbajdžana

Proteklog tjedna (03.12.2018.-07.12.2018.) Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih bila je domaćin studijskoj posjeti skupine obrazovnih stručnjaka iz Azerbajdžana. Posjetili su nas predstavnici azerskog ministarstva obrazovanja, ministarstva rada i mirovinskog sustava, agencije za strukovno obrazovanje, instituta za obrazovanje te predstavnik projekta potpore implementaciji nacionalnog kvalifikacijskog okvira u Azerbajdžanu. Cilj studijske posjete bio je upoznavanje s hrvatskim obrazovnim sustavom s posebnim naglaskom na razvoj i primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira.


Tijekom cjelotjednog boravka u Zagrebu posjetili su ključne dionike u sustavu obrazovanja u Republici Hrvatskoj gdje su imali priliku upoznati se s glavnim značajkama hrvatskog obrazovnog sustava, konceptom HKO-a te razmijeniti iskustva i prokomentirati glavne izazove na koje su obje zemlje naišle. Prvog dana studijskog posjeta posjetili su Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Agenciju za znanost i visoko obrazovanje. Drugog dana ugostili su ih djelatnici Ministarstva rada i mirovinskog sustava i Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja dok su treći dan proveli u Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih gdje su predstavljeni ključni aspekti hrvatskog sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja i obrazovanja odraslih, ESF projekti koji ste provode i oni koji su u planu provedbe te koncept samovrednovanja i njegova dosadašnja implementacija. Posjet su nastavili u Hrvatskoj gospodarskoj komori i Hrvatskoj obrtničkoj komori gdje su ih dočekali i predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca. Posljednji dan studijskog posjeta bio je rezerviran za posjete Školi za medicinske sestre Mlinarska i Visokom učilištu Algebra.
 

Bolje obrazovanje
Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • HEP dodjeljuje 129 stipendija učenicima i studentima više
  • Javni poziv za prijavu domaćih predavača na zajedničkim i sektorskim predavanjima/radionicama na 4. Danima strukovnih nastavnika više
  • STRUČNI SKUPOVI ZA PRIPRAVNIKE - NASTAVNIKE STRUKOVNIH PREDMETA više
  • SVEČANA DODJELA RJEŠENJA O NAPREDOVANJU / PONOVNOM IZBORU U ZVANJE više
  • VODITELJI MEĐUŽUPANIJSKIH STRUČNIH VIJEĆA - SVI SEKTORI više