O nama
OBRAZOVNI PROGRAMI
Razvoj obrazovnih programa
Priznavanje inozemnih kvalifikacija
Pomoćnički ispit
Međunarodna suradnja i projekti
Osiguravanje kvalitete
Stručna usavršavanja
Stručni ispiti i napredovanja
Natjecanja učenika
Drugi obrazovni materijali
Dokumenti
Korisni linkovi
Arhiva novosti i najava
Kontakt
Obavijest i upute ustanovama za Obrazovanje odraslih

Stručni skup Djeca sa šećernom bolešću u odgojno-obrazovnim ustanovama

Stručni skup imao je za cilj istaknuti kako je edukacija o dijabetesu učenika ključ kojim će dijete biti sigurno i prihvaćeno u školi, bez razlike, kao i svaka druga dijeca. Istaknuta je činjenica da se učenici s dijabetesom ne razlikuju od ostale djece, nisu  ''drugačiji'', nisu s  posebnim potrebama, samo im je potrebno pružiti više pažnje u određenim situacijama. Kroz predavanja, demonstracije, test znanja, raspravu i film odgojno-obrazovni djelatnici upoznati su s osnovnim principima liječenja dijabetesa, mogućim akutnim komplikacijama bolesti koje se mogu dogoditi za vrijeme boravka u odgojno-obrazovnoj ustanovi, postupcima koje treba poduzeti te praktičnim savjetima za kvalitetnu brigu o učenicima u odgojno-obrazovnom sustavu.
Sa sadržajima skupa: Osnovne preporuke za zbrinjavanje dijabetesa, Zdrava prehrana i terapija inzulinom,  Osobna iskustva djece i mladih oboljelih od šećerne bolesti, Dijete sa šećernom bolešću - učenik kao  i svi ostali, Značaj suradnje s roditeljima, Kontinuirana podrška djeci s dijabetesom i njihovim obiteljima, te demonstracijom mjerenja GUK-a, načina davanja inzulina i primjene glukagona sudionike skupa upoznali su predavači prim. mr. sc. Jasenka Ille, dr. med., dr. sc. Marina Grubić, psiholog, Jasna Radanović, bacc.med.techn., Nikolina Svedružić Turniški, bacc.med.techn., Ivana Sošić Antunović, dipl. psiholog, Aleksandra Mrakovčić Marović, mag. ing. meh. i učenik Jakov Kesić.
Fotografija sa skupa se nalazi ovdje.


Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Prijave za IV. konferenciju za ravnatelje strukovnih škola više
  • Objavljeni su materijali sa 3. Dana strukovnih nastavnika više
  • Najava događanja: Treći Dani strukovnih nastavnika više
  • Iskaz interesa (pretprijave učenika) za natjecanje učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2020. - produžen rok više
  • Pravila i upute za organizaciju i provedbu natjecanja učenika strukovnih škola u šk. godini 2019./2020. više