O nama
OBRAZOVNI PROGRAMI
Razvoj obrazovnih programa
Priznavanje inozemnih kvalifikacija
Pomoćnički ispit
Međunarodna suradnja i projekti
Osiguravanje kvalitete
Stručna usavršavanja
Stručni ispiti i napredovanja
Natjecanja učenika
Drugi obrazovni materijali
Dokumenti
Korisni linkovi
Arhiva novosti i najava
Kontakt
Obavijest i upute ustanovama za Obrazovanje odraslih

Mjesec posvećen strukovnim nastavnicima i ravnateljima strukovnih škola

Dva su velika događanja obilježila mjesec listopad i studeni:

Održana konferencija za ravnatelje strukovnih škola
U organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih održana je treća po redu konferencija za ravnatelje strukovnih škola pod nazivom „Škola – ravnatelj – Agencija“. Konferencija se održavala 8. i 9. studenoga 2018.godine u Biogradu na Moru, a organizirana je u sklopu ESF projekta „Modernizacija sustava stručnog usavršavanja nastavnika strukovnih predmeta“ čija je vrijednost viša od 11 milijuna kuna. Na konferenciji je sudjelovalo više od 200 sudionika, uključujući ravnatelje strukovnih škola, predstavnika Ministarstva znanosti i obrazovanja, predstavnike Agencije, predavače te ostale dionike u sustavu strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.
Poseban doprinos konferenciji dali su domaći stručnjaci  dr. sc. Ina Reić – Ercegovac, koja je održala predavanje na temu Ravnatelj kao organizator i voditelj odgojno-obrazovnog procesa: kako uskladiti potrebe učenika, roditelja, nastavnika i stručnih suradnika, i dr. sc. Toni Maglica, koji je održao predavanje na temu Profesionalno sagorijevanje ravnatelja. Na zanimljivim panel-raspravama, u kojima su sudjelovali ravnatelji strukovnih škola i predstavnici Agencije, raspravljalo se o samovrjednovanju u strukovnim školama, o novom modelu natjecanja te u kojem smjeru treba ići kurikularna reforma u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. Ova  je konferencija bila jedan od ključnih događaja Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju u Hrvatskoj, a cilj je bio čvršća povezanost između Agencije i ustanova za strukovno obrazovanje.
Prezentacije s konferencije, kao i galeriju fotografija možete pronaći na stranici konferencije: https://konferencija.weebly.com/.

Održani II. Dani strukovnih nastavnika
Od 22. do 24. listopada 2018. godine u Šibeniku su održani II. Dani strukovnih nastavnika u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.  Ovo je događanje također financirano iz ESF-ova projekta „Modernizacija sustava stručnog usavršavanja nastavnika strukovnih predmeta“ čija je vrijednost viša od 11 milijuna kuna te je bilo potpuno besplatno za nastavnike strukovnih predmeta. Skup je okupio oko 500 sudionika, 60 predavača iz Hrvatske i inozemstva, predstavnike Ministarstva znanosti i obrazovanja i druge važne dionike u sustavu strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. U tri dana održalo se ukupno 46 predavanja i radionica, a nastavnici su imali prigodu slušati različita zajednička opća predavanja i plenarna predavanja istaknutih stručnjaka i predavača  te sudjelovati na radionicama unutar svakog obrazovanoga sektora. Za strukovne nastavnike ovo je bila jedinstvena prilika da se povežu s drugim nastavnicima iz drugih dijelova Hrvatske te razmijene ideje vezane uz njihove sektore i/ili područja rada.
Jedan od glavnih ciljeva ovoga događanja je bio zadovoljiti potrebe naših nastavnika strukovnih predmeta da se poboljšaju njihove profesionalne kompetencije i ojačaju kapaciteti kako bi mogli primjereno odgovoriti promijenjenim društvenim odnosima u suvremenomu svijetu i novom informacijsko-tehnološkom razvoju, a sve u skladu s konceptom cjeloživotnog učenja.
Budući da su Dani strukovnih nastavnika bili i medijski popraćeni,  ovaj događaj je bio odlična prilika da se podigne društveni ugled nastavnika u javnosti te da se još bolje promovira sustav strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.
Prezentacije s II. Dana strukovnih nastavnika , kao i galeriju fotografija možete pronaći na stranici https://danistrukovnihnastavnika2018.weebly.com/.
Bolje obrazovanje
Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Obavijest o otkazivanju Državnog natjecanja učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2020. više
  • ODLUKA O PONIŠTAVANJU JAVNOG POZIVA ZA PRIJAVU ŠKOLA DOMAĆINA ZA DRŽAVNO NATJECANJE UČENIKA STRUKOVNIH ŠKOLA - WORLDSKILLS CROATIA 2020. U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. više
  • Odluka o poništavanju Javnog poziva za prijavu autora opširnijih pisanih materijala za samostalno učenje nastavnika strukovnih predmeta više
  • Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu više
  • Preporuke za vrednovanje polaznika u formalnom sustavu obrazovanja odraslih više