O nama
OBRAZOVNI PROGRAMI
Razvoj obrazovnih programa
Priznavanje inozemnih kvalifikacija
Pomoćnički ispit
Međunarodna suradnja i projekti
Osiguravanje kvalitete
Stručna usavršavanja
Stručni ispiti i napredovanja
Natjecanja učenika
Drugi obrazovni materijali
Dokumenti
Korisni linkovi
Arhiva novosti i najava
Kontakt
Obavijest i upute ustanovama za Obrazovanje odraslih

Otvoren 12. Tjedan cjeloživotnog učenja

Tjedan cjeloživotnog učenja nacionalna je obrazovna kampanja koju, u trajanju od 1. do 7. listopada 2018., provodi Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih sa svojim partnerima s ciljem podizanja svijesti o važnosti učenja i obrazovanja.
U svim hrvatskim županijama kroz niz događanja kao što su  besplatne radionice, predavanja, okrugli stolovi, koncerti, brojne obrazovne ustanove otvorit će svoja vrata i omogućiti potencijalnim polaznicima da se upoznaju s mogućnostima obrazovanja koje nude te na neposredan, često i neformalan način, prenijeti poruku o važnosti obrazovanja i učenja.
Prvi je okupljene pozdravio ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih g. Mile Živčić koji je istaknuo dugogodišnju suradnju s Obrtnom tehničkom školom u Splitu kao regionalnim koordinatorom županije i grada domaćina otvorenja. Skupu se u ime Ministarstva znanosti i obrazovanja obratila prof.dr.sc. Branka Ramljak, državna tajnica koja je ujedno i otvorila Tjedan cjeloživotnog učenja 2018.
U okviru kampanje dodijeljeno je i Priznanje za doprinos razvoju obrazovanja odraslih kojim se želi istaknuti, promovirati i odati priznanje pojedincima koji su, baveći se ovim područjem aktivno više od četrdeset godina, svojim radom i djelovanjem zadužili obrazovanje u Republici Hrvatskoj na stručnoj i znanstvenoj razini. Ovogodišnji dobitnik Priznanja za znanstveni doprinos razvoju obrazovanja odraslih je prof. dr. sc. Milan Matijević,  dok su Jasna Čurin, prof., i dr. sc. Dušan Petričević dobili Priznanje za doprinos razvoju prakse obrazovanja odraslih. Zvonimir Erceg, prof. dobitnik je Posthumnog priznanja za doprinos razvoju prakse obrazovanja odraslih.
Jedna od najvažnijih i najprepoznatljivijih sastavnica Tjedna cjeloživotnog učenja jest dodjela nagrade Maslačak znanja za postignuća u učenju odraslih. Ovogodišnji laureati g. Boris Rozman, g. Goran Đurđević  i g. Nadir Elhag, preskočivši brojne zapreke, uspjeli su dodatnim obrazovanjem ostvariti pozitivne promjene u svojim životima. Pokazalo se da ovakvi osobni primjeri pojedinaca koji su se, usprkos ne uvijek poticajnom okruženju, odlučili za obrazovanje, izuzetno motiviraju druge građane da krenu njihovim stopama.
Glazbeni dio svečanoga otvorenja upotpunili su učenici Osnovne škole Gripe, Dječji vrtić Cvit Mediterana, solistica Antonija Teskera te duet Antonije Teskera i Bjanke Ivas.


Slike sa otvorenja možete pogledati na ovom linku.
Bolje obrazovanje
Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Preporuke za provođenje obrane završnog rada i učenja temeljenog na radu u sustavu strukovnog obrazovanja i osposobljavanja više
  • Upute za provedbu praktičnih vježbi, dopunske nastave, popravnih i razlikovnih ispita u srednjim školama te obrana završnog rada u srednjim strukovnim školama svibanj/lipanj 2020. više
  • Preporuke za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu za sustav strukovnog obrazovanja i sustav obrazovanja odraslih više
  • Obavijest o otkazivanju Državnog natjecanja učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2020. više
  • Odluka o poništavanju Javnog poziva za prijavu škola domaćina za državno natjecanje učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2020. u školskoj godini 2019./2020. više