O nama
OBRAZOVNI PROGRAMI
Razvoj obrazovnih programa
Priznavanje inozemnih kvalifikacija
Pomoćnički ispit
Međunarodna suradnja i projekti
Osiguravanje kvalitete
Stručna usavršavanja
Stručni ispiti i napredovanja
Natjecanja učenika
Drugi obrazovni materijali
Dokumenti
Korisni linkovi
Arhiva novosti i najava
Kontakt
Obavijest i upute ustanovama za Obrazovanje odraslih

Dodjela nagrada “Faust Vrančić” za 2018. godinu

U petak, 8. lipnja 2018., u Hotel Antunović u Zagrebu, održana je svečanost dodjele nagrada “Faust Vrančić” učenicama i učenicima za postignuto prvo mjesto na državnim natjecanjima u strukovnim disciplinama i priznanja osvajačima medalja i nagrada na međunarodnim natjecanjima.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih već jedanaest godina zaredom organizira svečanost dodjele nagrada „Faust Vrančić“ najboljim učenicima te zahvalnica mentorima i mentoricama nagrađenih učenika za postignute izvrsne rezultate u njihovoj pripremi na spomenutim događanjima. 

Nagrađeno je sveukupno 79 učenika i 71 mentor državnih prvaka te 66 učenika i 31 mentor međunarodnih osvajača medalja i nagrada.

U 2018. godini Agencija je organizirala državna natjecanja u 69 natjecateljskih disciplina i 7 smotri radova na kojima je sudjelovalo 1048 učenica i učenika, u pratnji 798 mentora. Uspjeh nagrađenih učenika i njihovih mentora najbolja je promocija izvrsnosti strukovnog obrazovanja te važnosti i ugleda u Hrvatskoj toliko potrebnih strukovnih zanimanja.

Ravnatelj Agencije, Mile Živčić, istaknuo je da Agencija već deset godina nastoji ukazivati koliko imamo vještih, pametnih, mudrih mladih ljudi u našim strukovnim školama. Nagrade je, uz ravnatelja Agencije, dodjeljivao pomoćnik ministrice obrazovanja i znanosti, Vlado Prskalo, naglasivši ovom prilikom vrlo veliku volju u pružanju prilika učenicima da rade posao koji vole, ali isto tako da ga rade u drugim, kvalitetnijim i boljim uvjetima.

Prilog sa svečanosti možete pogledati u 2. Dnevniku HRT-a (31').

Pogledajte fotogaleriju.

Svečanost je održana u okviru ESF-ova projekta „Promocija učeničkih kompetencija i strukovnog obrazovanja kroz strukovna natjecanja i smotre“.
Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Najava događanja: Treći Dani strukovnih nastavnika više
  • Iskaz interesa (pretprijave učenika) za natjecanje učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2020. - produžen rok više
  • Pravila i upute za organizaciju i provedbu natjecanja učenika strukovnih škola u šk. godini 2019./2020. više
  • SVEČANO OTVORENJE 13. TJEDNA CJELOŽIVOTNOG UČENJA više
  • Započele su prijave za sudjelovanje na 3. Danima strukovnih nastavnika više