Državno natjecanje učenika frizerske struke u Velikoj Gorici

Otvorenju su prisustvovali sudionici svih škola, članovi Državnoga povjerenstva, suci i gosti. Uz pozdravni govor ravnatelja škole Stjepana Kosa, pozdrave dobrodošlice uputila je i strukovna nastavnica Mirjana Mikulčić. U nastavku večeri uslijedio je i prigodni program učenika škole domaćina.
Za vrijeme natjecanja škola je pretvorena u veliki frizerski salon u kojem su svoja znanja i umijeća pokazali najbolji učenici frizeri iz cijele Hrvatske, tj. 22 natjecatelja (19 djevojaka i 2 mladića) iz strukovnih škola u Vinkovcima, Sisku, Đakovu, Varaždinu, Dugom Selu, Zagrebu, Kninu, Makarskoj, Karlovcu, Imotskom, Bujama, Splitu i Velikoj Gorici.
Učenici su se natjecali u dvjema disciplinama – muškoj i ženskoj frizuri. Ponajprije su pristupili teorijskoj provjeri znanja. Nakon pisanoga dijela ispita uslijedio je praktični dio natjecanja, u kojemu su učenici izrađivali po dva rada. U disciplini ženska frizura učenici su oblikovali dnevnu kreativnu žensku frizuru i vjenčanu frizuru na ženskom modelu lutke. U disciplini muška frizura natjecatelji su izrađivali kreativnu mušku frizuru četvrtastog izgleda te su se okušali i u klasičnom šišanju i kreiranju frizure u skladu s trendovima ulične mode.
Teorijski dio i kreacije frizura ocjenjivao je tročlani sudački žiri, a maksimalan broj bodova bio je 270 (90+90+90).
Natjecanje je okončano podjelom medalja (za tri prvoplasirana u obje discipline), zahvalnica, diploma,  i brojnih darova sudionicima natjecanja, njihovim mentorima, članovima sudačkog i natjecateljskog povjerenstva.
Kao najbolji natjecatelji pokazali su se u disciplini ženska frizura:  prvoplasirana Marija Grizelj (Srednja strukovna škola Vinkovci) 259 bodova, drugoplasirana Ana Marija Konjević (Srednja škola Viktorovac Sisak) 234, te trećeplasirana Matea Dragić (Srednja strukovna škola Antuna Horvata Đakovo) 232 boda, dok je u disciplini muška frizura  1. mjesto osvojila je Magdalena Pušak (Srednja strukovna škola Vinkovci) s 252 boda, 2. mjesto Irma Krklec (Srednja strukovna škola Varaždin) s 243 boda i Petra Blagec (Srednja škola Dugo Selo) s osvojenim 3. mjestom.

Galerija .

Bolje obrazovanje
Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Obavijest o otkazivanju Državnog natjecanja učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2020. više
  • ODLUKA O PONIŠTAVANJU JAVNOG POZIVA ZA PRIJAVU ŠKOLA DOMAĆINA ZA DRŽAVNO NATJECANJE UČENIKA STRUKOVNIH ŠKOLA - WORLDSKILLS CROATIA 2020. U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. više
  • Odluka o poništavanju Javnog poziva za prijavu autora opširnijih pisanih materijala za samostalno učenje nastavnika strukovnih predmeta više
  • Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu više
  • Preporuke za vrednovanje polaznika u formalnom sustavu obrazovanja odraslih više