Otvoreno 37. Državno natjecanje iz računovodstva

Svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji su sudionicima natjecanja poželjeli dobrodošlicu te im čestitali na plasmanu, dodavši kako je za to bilo potrebno mnogo uloženoga rada i truda. Također su im poželjeli mnogo sreće i uspjeha te da im Koprivnica ostane u lijepom sjećanju.
U ime domaćina i suorganizatora obratila se ravnateljica Srednje škole Koprivnica Manuela Gregurić, kazavši kako se ulaganjem u znanje i vjerom u učenike mogu postići sjajni rezultati te kako su upravo državna natjecanja mjesto promocije znanja i izvrsnosti. Sudionicima je poručila kako su oni budućnost računovodstvene profesije te kako služe na ponos cijeloj državi.
Na natjecanju je sudjelovalo 12 učenika iz ukupno devet škola i to iz gradova Koprivnice, Vele Luke, Zagreba, Velike Gorice, Splita, Pule, Zaboka i Požege.
Natjecanje organiziraju i provode Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Hrvatska zajednica računovođa i financijskih djelatnika, Državno povjerenstvo i Škola domaćin, a pokrovitelj je Koprivničko-križevačka županija.  Samo natjecanje održalo se u četvrtak, 12. travnja u jutarnjim satima, dok su pobjednici proglašeni tijekom večeri istoga dana.
Prvo mjesto osvojila je Nina Dlesk iz Srednje škole Zabok, drugo mjesto ostalo je u Srednjoj školi Koprivnica i osvojio ga je Tomislav Srbljinović, a treće mjesto osvojila je Ana Svoboda iz Ekonomske škole Požega.
U sklopu natjecanja održan je i stručni skup za mentore pod nazivom „Aktualnosti u financijskom izvještavanju poduzetnika u RH“, a predavač je bio Ivica Milčić iz Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika. Mentori i učenici imali su organizirani posjet Podravki d. d. kao i obilazak koprivničkih znamenitosti.

Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Produžen je Javni poziv trgovačkim društvima, ustanovama, obrtima i drugim pravnim subjektima za organizaciju stručnoga skupa za usavršavanje nastavnika strukovnih predmeta više
  • Odluka o izboru dobitnika nagrade "Maslačak znanja"za postignuća u učenju odraslih osoba više
  • PRODUŽEN JE JAVNI POZIV ZA PRIJAVU PREDAVAČA NA STRUČNIM SKUPOVIMA ZA NASTAVNIKE STRUKOVNIH PREDMETA više
  • PRODUŽEN JE JAVNI POZIV ZA PRIJAVU DOMAĆIH PREDAVAČA NA ZAJEDNIČKIM OPĆIM PREDAVANJIMA I SEKTORSKIM PREDAVANJIMA/RADIONICAMA NA 3. DANIMA STRUKOVNIH NASTAVNIKA više
  • JAVNI POZIV TRGOVAČKIM DRUŠTVIMA, USTANOVAMA, OBRTIMA I DRUGIM PRAVNIM SUBJEKTIMA ZA ORGANIZACIJU STRUČNOGA SKUPA ZA USAVRŠAVANJE NASTAVNIKA STRUKOVNIH PREDMETA više