Državno natjecanje Schola Medica Varaždin

Na državnome natjecanju za učenike medicinskih škola, održanom u Varaždinu od 21. do 23. ožujka 2018. godine, sudjelovalo je 29 učenika, 23 mentora i jedanaest članova državnoga povjerenstva. Medicinska škola Varaždin imala je čast biti domaćinom Natjecanja za zanimanja zdravstveno-laboratorijski tehničar/tehničarka i fizioterapeutski tehničar/tehničarka.
Nakon svečane himne u izvedbi učenice Stele Pevec nazočnima se obratila mr. sc. Mirjana Grabar Kruljac, ravnateljica škole, istaknuvši dugogodišnju tradiciju škole u svim zdravstvenim zanimanjima te ponosno najavila 60. rođendan škole koji će se obilježiti u svibnju te poželjela provedbu natjecanja u prijateljskom druženju i zdravom natjecateljskom duhu.
Gostima se obratio i zamjenik župana, gospodin Tomislav Paljak, ukazavši na veliku potporu školama koju pruža Varaždinska županija na čitavome području. Svi govornici složili su se da je ovih 29 učenika i njihovih mentora postiglo izvanredan uspjeh u svojoj struci samim plasmanom na državno natjecanje te pozvali na daljnje poticanje pozitivnoga odnosa prema radu i obrazovanju.
Tijekom natjecanja mentori učenika sudjelovali su i u šetnji kulturnom jezgrom Varaždina, dok su se učenici natjecatelji nakon službenoga dijela natjecanja upoznali s Varaždinom u pravom baroknom svjetlu pod vodstvom profesora Fabijana Ipše i profesorice Lane Hutinski.
Nakon proglašenja rezultata svi učenici i njihovi mentori zajedno s članovima državnoga povjerenstva i domaćinima škole nastavili su ugodno druženje u Hotelu Turist.
U petak, 23. ožujka, u svečanom i ugodnom ozračju završilo je državno natjecanje u sportskoj dvorani škole izvedbom dramsko-scenske igre „Ena“ dramske družine „Dramatis personae“ II. c razreda, pod mentorskim vodstvom profesorice Nataše Sajko. Skupu su se potom obratile predsjednice državnih povjerenstava za natjecanja Nataša Vuković, magistra biokemije, i nastavnica Ksenija Janjušević, prvostupnica fizioterapije. Zajedno s predstavnikom lokalne samouprave pročelnikom dr. sc. Miroslavom Huđekom proglašeni su pobjednici natjecanja u obje kategorije te dodijeljeni prigodne darove, medalje, priznanja, pohvalnice i zahvalnice.
U kategoriji natjecatelja u struci zdravstveno-laboratorijskih tehničara prvo je mjesto osvojila učenica Edona Hoxha iz Medicinske škole Rijeka, drugo mjesto pripalo je Dijani Ćemal iz Zdravstvenog učilišta Zagreb, a treće Kristijanu Pavletiću iz Medicinske škole Rijeka.
U kategoriji natjecatelja u struci fizioterapeutski tehničar mjesto državne prvakinje izborila je Ana Božak iz Srednje škole Čakovec, drugo mjesto pripalo je Mateu Kraljeviću iz Zdravstvene škole Split, a treća je Ivana Brajković iz Zdravstvenog učilišta Zagreb.
Prilikom svečanoga zatvaranja natjecanja ravnateljica Medicinske škole Varaždin, gospođa Grabar Kruljac, istaknula je da cilj natjecanja nije samo iskazivanje znanja i vještina u području struke, već i izgradnja prijateljskih odnosa i širenje humanističkih vrijednosti, kao temelja zdravstvene struke.
Prije službenoga početka natjecanja, 21. ožujka, održavala su se i predavanja i radionice za mentore i sudionike međužupanijskog stručnog vijeća za kvalifikaciju fizioterapeutski tehničar/tehničarka.
Natjecanje je provedeno u okviru ESF-ova projekta „Promocija učeničkih kompetencija i strukovnog obrazovanja kroz natjecanje i smotre“ pod sloganom: „Izvrsnost i znanje zaslužuju priznanje“.


   
Bolje obrazovanje
Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Obavijest o otkazivanju Državnog natjecanja učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2020. više
  • ODLUKA O PONIŠTAVANJU JAVNOG POZIVA ZA PRIJAVU ŠKOLA DOMAĆINA ZA DRŽAVNO NATJECANJE UČENIKA STRUKOVNIH ŠKOLA - WORLDSKILLS CROATIA 2020. U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. više
  • Odluka o poništavanju Javnog poziva za prijavu autora opširnijih pisanih materijala za samostalno učenje nastavnika strukovnih predmeta više
  • Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu više
  • Preporuke za vrednovanje polaznika u formalnom sustavu obrazovanja odraslih više