Održano 38. Državno Gastro natjecanje u Malom Lošinju

U ponedjeljak, 19. ožujka 2018. godine, u 19.00 sati  u kongresnoj dvorani hotela Bellevue u Malom Lošinju svečano je otvoreno 38. Državno natjecanje World Skills Croatia Gastro 2018. Svečano otvaranje uveličali su i pozdrave uputili  ministar turizma Gari Cappelli,  pomoćnica ravnatelja za razvoj strukovnog obrazovanja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Vesna Anđelić, predsjednica Zajednice turističko – ugostiteljskih škola, Ksenija Beljan, gradonačelnica Maloga Lošinja  Ana Kučić i član Uprave Grupe Jadranka  Goran Filipović.
Na državnom Gastro natjecanju 2018. sudjelovalo je 100 učenika (28 kuhara, 28 konobara, 8 slastičara i 36 hotelijera)  iz 36 škola, koji su odmjerili vještine u osam disciplina, od čega je pet gastronomskih i tri hotelijersko-turističke. Sve discipline odvijale su se u prostorima hotela Bellevue koji je prošle godine osvojio nagradu Tripadvisor Traveler’s Choice Awards 2017 kao najbolji hotel u kategorijama hotela i luksuznih hotela u Hrvatskoj prema izboru putnika.
Troje najboljih učenika u svakoj disciplini nagrađeni su medaljom i priznanjem Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te prigodnim poklonom Jadranka grupe i Turističke zajednice Grada Malog Lošinja. Zajednica ugostiteljsko – turističkih škola Republike Hrvatske dodijelila je posebnu nagradu, diplomu izvrsnosti, učenicima koji su se u svojim disciplinama pokazali kao izvrsni  te osvojili 90 i više od mogućih 100 bodova.
Organizatori ovogodišnjega Gastra bili su Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Srednja škola Ambroza Haračića Mali Lošinj, uz pomoć suorganizatora, Zajednice ugostiteljsko-turističkih škola Republike Hrvatske te pokrovitelja Jadranka grupe Mali Lošinj i Turističke zajednice Grada Malog Lošinja.


      
Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Najava događanja: Treći Dani strukovnih nastavnika više
  • Iskaz interesa (pretprijave učenika) za natjecanje učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2020. - produžen rok više
  • Pravila i upute za organizaciju i provedbu natjecanja učenika strukovnih škola u šk. godini 2019./2020. više
  • SVEČANO OTVORENJE 13. TJEDNA CJELOŽIVOTNOG UČENJA više
  • Započele su prijave za sudjelovanje na 3. Danima strukovnih nastavnika više