O nama
OBRAZOVNI PROGRAMI
Razvoj obrazovnih programa
Priznavanje inozemnih kvalifikacija
Pomoćnički ispit
Međunarodna suradnja i projekti
Osiguravanje kvalitete
Stručna usavršavanja
Stručni ispiti i napredovanja
Natjecanja učenika
Drugi obrazovni materijali
Dokumenti
Korisni linkovi
Arhiva novosti i najava
Kontakt
Obavijest i upute ustanovama za Obrazovanje odraslih

Više od 30 milijuna kuna iz Europskoga socijalnog fonda za obrazovanje odraslih

U četvrtak, 25. siječnja 2018., u Ministarstvu znanosti i obrazovanja održana je svečanost uručivanja ugovora za poziv „Podrška obrazovanju odraslih polaznika uključivanjem u prioritetne programe obrazovanja, usmjerene unapređenju vještina i kompetencija polaznika u svrhu povećanja zapošljivosti“ u sklopu Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“ iz Europskoga socijalnog fonda.U svrhu povećanja uključivanja odraslih osoba u obrazovanje za zapošljavanje tijekom sljedeće tri godine provodit će se 24 projekta ukupne vrijednosti 30.039.000,00 HRK.
U prethodnome programskom razdoblju provedena su tri natječaja namijenjena jačanju kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih te povećanju konkurentnosti korisnika na tržištu rada uz pomoć kojih je provedeno 67 projekata ukupne vrijednosti oko 63 milijuna kuna. Državna tajnica Ministarstva znanosti i obrazovanja, prof. dr. sc. Branka Ramljak, istaknula je važnost kontinuiteta ulaganja Ministarstva u sustav obrazovanja odraslih, „projektima koji će se provoditi omogućit će se obrazovanje u prioritetnim sektorskim područjima turizam i ugostiteljstvo, poljoprivreda, strojarstvo, elektrotehnika, informacijska tehnologija i zdravstvo za radna mjesta u novim uvjetima i prema novim potrebama gospodarstva za približno 1.855 osoba u 11 županija u Republici Hrvatskoj“, naglasila je državna tajnica.
Čestitavši, državna tajnica zaželjela je dobitnicima uspješnu provedbu projekata na opću korist i zadovoljstvo polaznika obrazovanja, naših građana te na korist lokalnoga gospodarstva na putu smanjivanja stope nezaposlenosti te ujednačenijega razvoja naših županija.
Ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, gosp. Mile Živčić, naglasio je kako je u ovome programskom razdoblju za projekte iz područja obrazovanja s ugovorima iz ovoga Poziva ugovoreno više od jedne milijarde i 50 milijuna kuna.
Ravnatelj je izrazio zadovoljstvo interesom ustanova za obrazovanje odraslih budući da je riječ o Pozivu koji je usmjeren izravno na financiranje sudjelovanja odraslih polaznika u programima obrazovanja odraslih te će najveću korist, stjecanjem kvalifikacija ili prekvalifikacijama te stjecanjem viših razina znanja i vještina od stečenih, ostvariti upravo polaznici.
Pomoćnik ministra rada i mirovinskoga sustava, gosp. Luka Rajčić, napomenuo je kako su krajem prošle godine odlukom Vlade usvojene Smjernice za razvoj i provedbu aktivne politike zapošljavanja u Hrvatskoj u razdoblju od 2018. do 2020. godine. Paket mjera uključuje i obrazovanje nezaposlenih, s naglaskom na osobe iz evidencije Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, a sredstva će biti dostupna i obrazovnim institucijama s ciljem unaprjeđenja znanja i kompetencija nezaposlenih osoba, posebno nezaposlenih osoba s visokim obrazovanjem. Riječ je o komplementarnoj intervenciji ovom Pozivu koja će biti financirana sredstvima Europskoga socijalnog fonda, naglasio je pomoćnik ministra.
Na svečanosti su bili prisutni predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, a domaćica cjelokupnoga događaja bila je državna tajnica prof. dr. sc. Branka Ramljak.
Popis projekata možete vidjeti ovdje.
          
Bolje obrazovanje
Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Obavijest o otkazivanju Državnog natjecanja učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2020. više
  • ODLUKA O PONIŠTAVANJU JAVNOG POZIVA ZA PRIJAVU ŠKOLA DOMAĆINA ZA DRŽAVNO NATJECANJE UČENIKA STRUKOVNIH ŠKOLA - WORLDSKILLS CROATIA 2020. U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. više
  • Odluka o poništavanju Javnog poziva za prijavu autora opširnijih pisanih materijala za samostalno učenje nastavnika strukovnih predmeta više
  • Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu više
  • Preporuke za vrednovanje polaznika u formalnom sustavu obrazovanja odraslih više