O nama
OBRAZOVNI PROGRAMI
Razvoj obrazovnih programa
Priznavanje inozemnih kvalifikacija
Pomoćnički ispit
Međunarodna suradnja i projekti
Osiguravanje kvalitete
Stručna usavršavanja
Stručni ispiti i napredovanja
Natjecanja učenika
Drugi obrazovni materijali
Dokumenti
Korisni linkovi
Arhiva novosti i najava
Kontakt
Obavijest i upute ustanovama za Obrazovanje odraslih

Utjecaj francuskoga modnoga dizajna

Utjecaj francuskoga modnoga dizajna na razvoj mladih dizajnera
 
Državni stručni skup u Obrazovnome sektoru tekstil i koža, na temu „Utjecaj francuskoga modnoga dizajna na razvoj mladih dizajnera“, održan je u prostorijama Kino Europa u Zagrebu, 13. studenoga 2017. godine. Program rada ovoga skupa realiziran je u suradnji s Francuskim institutom, Zagreb, i Udrugom za kreativni socijalni rad iz Zagreba. Sudjelovalo je 40 strukovnih nastavnika programa mode, tekstila i kože.
Skup je pozdravio Guillaume Coline, direktor Francuskog instituta, Zagreb, i predstavio aktivnosti, ulogu i važnost Instituta u predstavljanju francuske kulture i mode u Republici Hrvatskoj.
Rezultate projekta  u radu s učenicima i studentima tekstila i koncept izložbe „ReCY MODA“ Udruge za kreativni socijalni rad predstavile su Danijela Đurak, predsjednica Udruge, i Ana Mack, voditeljica projekta.
 
Branka Donassy, modna dizajnerica, upoznala je sudionike sa specifičnostima francuske mode i izazovima za mlade dizajnere putem osobnoga primjera dobre prakse.
 
Pod moderiranjem Branke Kožuh održana je panel-tema Utjecaj francuskoga modnoga dizajna na razvoj mladih dizajnera i izazovi na tržištu rada s Brankom Donassy, modnom dizajnericom,  Brankom Prišlić, HGK, Anitom Zannotti Štulec, A shoo cipele, Olgom Kolobarić, Škola za modu i dizajn, Zagreb, i Danijelom Đurak, Udruga za kreativno-socijalni rad.
 
Prof. dr. sc. Feđa Vukić, sveučilišni profesor iz Zagreba, u svom je izlaganju Što je održivi dizajn? upoznao sudionike s pojmom održiva dizajna, naglasivši potom i njegovu važnost i temeljne pretpostavke daljnjega razvoja dizajna, pojedinca i društva u poboljšanju kvalitete življenja i modnoga dizajna.
Potom su sudionici nazočili svečanom otvorenju izložbe mladih dizajnera u projektu „ReCY MODA“ Medijateci Francuskog instituta, Zagreb.
Stručnim predavanjima, radom u iskustvenim skupinama, prikazima primjera dobre prakse i održanim plenumom, sudionici su imali prigodu razvijati profesionalne kompetencije, što je i bila tema državnoga stručnoga skupa.

Slika1
S
lika2
S
lika3
S
lika4
Bolje obrazovanje
Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu više
  • Preporuke za vrednovanje polaznika u formalnom sustavu obrazovanja odraslih više
  • Važne informacije za strukovne škole, nastavnike i učenike te ustanove za obrazovanje odraslih više
  • Javni poziv za prijavu autora opširnijih pisanih materijala za samostalno učenje nastavnika strukovnih predmeta više
  • Objavljeni materijali i fotografije s 4. Dana strukovnih nastavnika više