O nama
OBRAZOVNI PROGRAMI
Razvoj obrazovnih programa
Priznavanje inozemnih kvalifikacija
Pomoćnički ispit
Međunarodna suradnja i projekti
Osiguravanje kvalitete
Stručna usavršavanja
Stručni ispiti i napredovanja
Natjecanja učenika
Drugi obrazovni materijali
Dokumenti
Korisni linkovi
Arhiva novosti i najava
Kontakt
Obavijest i upute ustanovama za Obrazovanje odraslih

Održan stručni skup obrazovnog sektora Šumarstvo, obrada i prerada drva

Dana 14. listopada 2017. na Zagrebačkom velesajmu u okviru Međunarodnoga sajma AMBIENTA održan je stručni skup za nastavnike Obrazovnog sektora Šumarstvo, obrada i prerada drva.

Teme stručnog skupa bile su: Uloga poslodavaca u promociji strukovnoga obrazovanja i mapiranju sektorskih kompetencija; Promocija cjeloživotnog učenja i strukovnog obrazovanja; Razvoj Standarda zanimanja, Standarda kvalifikacija te Strukovnih kurikuluma prema metodologiji HKO-a. U skladu s Nacionalnom strategijom izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom do 2020. godine, bilo je riječi o Univerzalnom dizajnu općenito te kod učenja i poučavanja.

Prisutnima se na početku skupa obratila  gospođa Marija Zeljko, stručna suradnica iz Hrvatskog drvnog klastera te govorila o ulozi poslodavaca u promociji strukovnoga obrazovanja te pozvala nastavnike na suradnju s Drvnim klasterom i časopisom Drvo i namještaj radi što bolje vidljivosti aktivnosti kako nastavnika tako i učenika.
Ksenija Banović, savjetnica za promociju strukovnog obrazovanja, predstavila je projekt Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Promocija cjeloživotnog učenja, te promociju strukovnog obrazovanja u Republici Hrvatskoj općenito.

Voditeljica Odsjeka za zelene i kreativne industrije, Irena Ištvanić, predstavila je temu Razvoj Standarda zanimanja, Standarda kvalifikacija te Strukovnih kurikuluma prema metodologiji HKO-a, posebno naglašavajući ulogu nastavnika u izradi i razvoju navedenih dokumenata.
Gordana Zvjerković, viša stručna savjetnica za šumarstvo, preradu i obradu drva, predstavila je Univerzalni dizajn u nastavi kao novi koncept rada, planiranja i promišljanja na putu prema inkluzivnoj zajednici i inkluzivnom društvu općenito.

Stručnom skupu nazočilo je 40 nastavnika/ca iz 17 gradova (12 županija).
U okviru sajma predstavljena je izložba učeničkih radova Drvo u sakralnim objektima. Motiv za izložbu je bila 130. godišnjica strukovnog obrazovanja u Đakovu. Učenici su, uz podršku svojih mentora/ica strukovnih škola iz Zadra, Siska, Varaždina, Karlovca, Splita, Zagreba, Osijeka, Vinkovaca, Đakova, Đurđenovca, Virovitice, Rijeke, Ogulina i Slatine, izradili razne umjetničke i uporabne predmete.

 
Fotogaleriju sa stručnoga skupa možete pogledati ovdje, a učeničke radove ovdje.
Bolje obrazovanje
Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu više
  • Preporuke za vrednovanje polaznika u formalnom sustavu obrazovanja odraslih više
  • Važne informacije za strukovne škole, nastavnike i učenike te ustanove za obrazovanje odraslih više
  • Javni poziv za prijavu autora opširnijih pisanih materijala za samostalno učenje nastavnika strukovnih predmeta više
  • Objavljeni materijali i fotografije s 4. Dana strukovnih nastavnika više