O nama
OBRAZOVNI PROGRAMI
Razvoj obrazovnih programa
Priznavanje inozemnih kvalifikacija
Pomoćnički ispit
Međunarodna suradnja i projekti
Osiguravanje kvalitete
Stručna usavršavanja
Stručni ispiti i napredovanja
Natjecanja učenika
Drugi obrazovni materijali
Dokumenti
Korisni linkovi
Arhiva novosti i najava
Kontakt
Obavijest i upute ustanovama za Obrazovanje odraslih

Obavijest ustanovama o novim strukovnim kurikulumima i provođenju programa za stjecanje srednje stručne spreme i prekvalifikacije u obrazovanju odraslih

Upute ustanovama  za obrazovanje odraslih i srednjim školama koje provode programe obrazovanja odraslih, vezane za Odluke o uvođenju (19) strukovnih kurikuluma za stjecanje kvalifikacija.
 
Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je Odluke o uvođenju (19) strukovnih kurikuluma za stjecanje kvalifikacija koje su stupile na snagu osmoga dana od dana objave u Narodnim novinama. Stupanjem  na snagu navedenih Odluka za strukovne kurikulume prestaju važiti nastavni planovi i programi za zanimanja objavljeni ranije u službenim Glasnicima, osim za učenike/polaznike za koje pojedine točke Odluke određuju drukčije.
 
Ustanove za obrazovanje odraslih provodit će programe (odnosno upisivati polaznike) za stjecanje srednje stručne spreme ili prekvalifikacije za koje imaju ranije izdana odobrenja Ministarstva znanosti i obrazovanja (rješenja za pojedini program), najduže do 31.kolovoza 2018. godine. Polaznici koji su upisani ili će biti upisani do 31. kolovoza 2018. godine po nastavnim planovima i programima za zanimanja završavaju obrazovanje po istim programima.
Za provođenje novih strukovnih kurikuluma za stjecanje kvalifikacije, potrebno je ishoditi pozitivno stručno mišljenje Agencije te novo odobrenje Ministarstva, koje na temelju zahtjeva odlučuje rješenjem.
Prethodno izdana rješenja za programe za stjecanje srednje stručne spreme ili prekvalifikacije prestat će važiti u skladu s Odlukama izdavanjem novog odobrenja  (rješenja) za pojedini strukovni kurikulum za stjecanje kvalifikacije. Za svaki kurikulum, Agencija će izraditi upute vezane za mogućnosti i načine  provođenja u obrazovanju odraslih, ovisno o specifičnostima pojedinih te objaviti na službenim stranicama.
 
 
Odobreni strukovni kurikulumi za stjecanje kvalifikacije, standardi zanimanja, standardi kvalifikacija i broj Narodnih novina u kojima su objavljeni (uz pripadajuće Odluke o uvođenju strukovnih kurikuluma za stjecanje kvalifikacija, Odluke o donošenju standarda zanimanja za stjecanje kvalifikacija, Odluke o donošenju standarda kvalifikacija za stjecanje kvalifikacija):       
 
1.  Ekonomist - NN, 85/17
2.  Prodavač – NN, 78/17
3.  Web dizajner – NN 85/17
4.  Tehničar geodezije i geoinformatike – NN, 79/17
5.  Strojarski računalni tehničar – NN, 84/17
6.  Medijski tehničar – NN, 82/17
7.  Agrotehničar – NN, 85/17
8.  Tehničar za vozila i vozna sredstva – NN, 83/17
9.  Ekološki tehničar – NN, 77/17
9.  Tehničar za poštanske i financijske usluge – NN, 83/17
11. Drvodjeljski tehničar dizajner – NN, 85/17
12. Tehničar za mehatroniku – NN, 71/17
13. Tehničar za računalstvo – NN, 71/17
14. Modni tehničar – NN, 68/17
15. Tehničar za elektroniku – NN, 71/17
16. Tehničar za jahte i marine – NN, 83/17
17. Tehničar modelar obuće i kožne galanterije – NN, 68/17
18. Prehrambeni tehničar – NN, 74/17
19. Klesarski tehničar – NN, 58/17
Bolje obrazovanje
Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Obavijest o otkazivanju Državnog natjecanja učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2020. više
  • ODLUKA O PONIŠTAVANJU JAVNOG POZIVA ZA PRIJAVU ŠKOLA DOMAĆINA ZA DRŽAVNO NATJECANJE UČENIKA STRUKOVNIH ŠKOLA - WORLDSKILLS CROATIA 2020. U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. više
  • Odluka o poništavanju Javnog poziva za prijavu autora opširnijih pisanih materijala za samostalno učenje nastavnika strukovnih predmeta više
  • Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu više
  • Preporuke za vrednovanje polaznika u formalnom sustavu obrazovanja odraslih više