Poziv za nominacije za UNESCO-vu nagradu Hamdan bin Rashid Al-Maktoum za izvrstan rad u unaprjeđivanju učinkovitosti nastavnika

 
 
 
Otvoren je poziv za nominacije za petu dodjelu UNESCO-ve nagrade Hamdan bin Rashid Al-Maktoum za izvrstan rad u unaprjeđivanju učinkovitosti nastavnika.

Nagrada koja se dodjeljuje svake dvije godine prepoznaje inicijative koje doprinose unaprjeđivanju obrazovnih praksi diljem svijeta, s prioritetom na zemljama u razvoju te marginaliziranim zajednicama kao i onima u nepovoljnom položaju. Nagrada prepoznaje kandidate koji su napravili izvrstan doprinos povećavanju kvalitete poučavanja i učenja kroz svoje aktivnosti povezane s nastavnicima. Ukupan fond je 300.000 $, a imenovat će se tri dobitnika i svaki će biti nagrađen s 100.000 $, izjavom zahvale i počasnim peharom.

Nagrada koju sponzorira Njegovo Visočanstvo šeik Hamdan Bin Rashid Al-Maktoum ustanovljena je 2008. godine i obnovljena 2014. i do sada ju je 11 laureata iz raznih dijelova svijeta osvojilo. Dodijelit će se po peti put na ceremoniji koja će biti upriličena u Parizu 5. listopada 2018. godine na Dan nastavnika.

Kandidati mogu biti pojedinci koji predstavljaju institucije ili organizacije, međunarodne ili nacionalne nevladine organizacije, lokalne, nacionale i regionalne zajednice koje rade na unaprjeđivanju rada i učinkovitosti nastavnika ili obrazovne i istraživačke institucije.

Nominacije moraju predložiti vlade država članica u konzultaciji sa svojim Nacionalnim komisijama za UNESCO, odnosno nevladine organizacije koje održavaju službeno partnerstvo s UNESCO-m. Najviše jedno nominacijsko tijelo može predložiti kandidata. Nominacijska pisma (isključivo na engleskom ili francuskom jeziku) šalju se poštom ili e-mailom na adrese:

UNESCO
Section for Teacher Development and Education Policies
Division for Teacher Development and Higher Education
ATTN: UNESCO-Hamdan Prize
7 place de Fontenoy
F-75352 Paris 07 SP
France

e-mail: teacherprize@unesco.org
Telefon : 33 (0)1 45 68 23 22

Rok za nominacije je 31. listopada 2017.

Prijave za nagradu razmotrit će žiri međunarodnih uglednih stručnjaka s visokom razinom znanja i iskustava u području nastave koji će predstavljati sve UNESCO-ve geografske regije (Afrika, arapske države, Azija i Pacifik, Europa, Sjeverna i Latinska Amerika te Karibi).

Vodič te prijavni i nominacijski obrazac možete preuzeti s mrežnih poveznica na kojima možete naći i više informacija o nagradi: https://en.unesco.org/teachers/Hamdan-prize i www.ha.ae.  

Za dodatna pitanja slobodno se obratite Tajništvu nagrade pri UNESCO-u putem telefona +33 1 45 68 23 22, faksa +33 1 45 68 56 26 ili e-maila teacherprize@unesco.org koji su Vam na raspolaganju sa svim dodatnim informacijama.
 
Bolje obrazovanje
Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Odluka o poništavanju Javnog poziva za prijavu autora opširnijih pisanih materijala za samostalno učenje nastavnika strukovnih predmeta više
  • Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu više
  • Preporuke za vrednovanje polaznika u formalnom sustavu obrazovanja odraslih više
  • Važne informacije za strukovne škole, nastavnike i učenike te ustanove za obrazovanje odraslih više
  • Javni poziv za prijavu autora opširnijih pisanih materijala za samostalno učenje nastavnika strukovnih predmeta više