UNESCO-UNEVOC obilježava Svjetski dan vještina za mlade

I ove godine obilježit će se Svjetski dan vještina za mlade 15. srpnja. Obilježavanjem ovog dana podiže se svijest o važnosti razvoja vještina kod mladih te se pruža prilika za pokazivanjem kako strukovno obrazovanje i osposobljavanje može doprinijeti opremanju mladih vještinama koje su im potrebne za pristup tržištu rada, uključujući i vještine za samozapošljavanje. Više informacija na engleskom jeziku o obilježavanju Dana može se pronaći putem iduće poveznice.
 
Ove godine UNESCO-UNEVOC će se pridružiti ostatku svijeta, uključujući organizacijama WorldSkills International i Cedefop, u obilježavanju dana. Natjecanje u fotografiranju i službena promocija biti će organizirani u Bonnu, a ovom prilikom bi Vas ohrabrili da i sami organizirate aktivnost kojom se obilježava Dan – ona može uključivati organiziranje kampanje podizanja svijesti, diskusije ili isticanje aktivnosti mladih, te slične prikladne aktivnosti. Nekoliko dobrih primjera iz prošle godine dostupni su u ovom članku na engleskom jeziku.
 
Kako bi podržao Vaše aktivnosti UNESCO-UNEVOC će dijeliti promotivne materijale; postere, bannere i materijale za društvene medije, te promotivni video. Materijali će biti dostupni na engleskom jeziku od kraja travnja, dok se materijali od prošle godine mogu se preuzeti putem iduće poveznice.
 
Ukoliko planirate aktivnost u sklopu Svjetskog dana vještina za mlade slobodno se javite UNESCO-UNEVOC-u na adresu elektroničke pošte unevoc@unesco.org, a oni će podržati Vašu aktivnost ukoliko je to moguće.

Bolje obrazovanje
Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Odluka o poništavanju Javnog poziva za prijavu autora opširnijih pisanih materijala za samostalno učenje nastavnika strukovnih predmeta više
  • Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu više
  • Preporuke za vrednovanje polaznika u formalnom sustavu obrazovanja odraslih više
  • Važne informacije za strukovne škole, nastavnike i učenike te ustanove za obrazovanje odraslih više
  • Javni poziv za prijavu autora opširnijih pisanih materijala za samostalno učenje nastavnika strukovnih predmeta više