O nama
OBRAZOVNI PROGRAMI
Razvoj obrazovnih programa
Priznavanje inozemnih kvalifikacija
Pomoćnički ispit
Međunarodna suradnja i projekti
Osiguravanje kvalitete
Stručna usavršavanja
Stručni ispiti i napredovanja
Natjecanja učenika
Drugi obrazovni materijali
Dokumenti
Korisni linkovi
Arhiva novosti i najava
Kontakt
Obavijest i upute ustanovama za Obrazovanje odraslih

Održane andragoške edukacije Izrade i provedbe programa jačanja kompetencija andragoških djelatnika u okviru projekta Promocija cjeloživotnog učenja

U Zagrebu je 16. i 17. veljače održan prvi dio prvoga modula andragoške edukacije Izrade i provedbe programa jačanja kompetencija andragoških djelatnika u okviru projekta Promocija cjeloživotnog učenja.

Predavači - Siniša Kušić i Jurica Pavičić - održali su radionice na temu Pristup obrazovanju odraslih, na kojima je sudjelovalo 27 andragoških djelatnika.

Na prvome dijelu prvoga modula edukacije raspravljalo se o temama poput „Andragogija kao znanost u međunarodnom i nacionalnom kontekstu“, „Andragozi kao ključni čimbenici kvalitete u obrazovanju odraslih“ te „Sustavno strukturirano rješavanje problema poslovanja andragoških institucija“.
Također se raspravljalo i o terminološkim i sadržajnim komponentama djelovanja voditelja/ravnatelja u obrazovanju odraslih u tržišnome kontekstu te elementima održivih konkurentskih prednosti u obrazovanju odraslih u Hrvatskoj.

U nastavku radionica prvoga modula (23. i 24. veljače) polaznici su raspravljali o funkcijama, ciljevima i suvremenim čimbenicima obrazovanja odraslih, analizirali ključne elemente održive konkurentske prednosti andragoških institucija, financiranje obrazovanja odraslih te ključne procese i dionike u posredovanju/komuniciranju između andragoških institucija i ciljnih skupina, kao i licenciranje andragoških djelatnika u Hrvatskoj, a obradili su se i primjeri iz Europe u obrazovanju andragoga.

Tijekom svih pet modula na radionicama će biti uključena 53 andragoška djelatnika. Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih tijekom 2017. godine uložit će više od 420.000,00 kn u edukacije djelatnika iz ustanova za obrazovanje odraslih i srednjih škola.
Fotografije andragoških radionica možete pogledati ovdje

Bolje obrazovanje
Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Važne informacije za strukovne škole, nastavnike i učenike te ustanove za obrazovanje odraslih više
  • Javni poziv za prijavu autora opširnijih pisanih materijala za samostalno učenje nastavnika strukovnih predmeta više
  • Objavljeni materijali i fotografije s 4. Dana strukovnih nastavnika više
  • Obavijest o načinu upućivanja zahtjeva i upita Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih više
  • Nastava na daljinu, raspored za maturante više