O nama
OBRAZOVNI PROGRAMI
Razvoj obrazovnih programa
Priznavanje inozemnih kvalifikacija
Pomoćnički ispit
Međunarodna suradnja i projekti
Osiguravanje kvalitete
Stručna usavršavanja
Stručni ispiti i napredovanja
Natjecanja učenika
Drugi obrazovni materijali
Dokumenti
Korisni linkovi
Arhiva novosti i najava
Kontakt
Obavijest i upute ustanovama za Obrazovanje odraslih

Agencija potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „PROMOCIJA CJELOŽIVOTNOG UČENJA“

U utorak, 27. prosinca 2016. godine, u prostorima Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih je potpisala ugovor u okviru izravne dodjele bespovratnih sredstava za projekt pod nazivom „Promocija cjeloživotnog učenja“.

Ugovor su potpisali prof. dr. sc. Pavo Barišić, ministar znanosti i obrazovanja, te Mario Vučić i Martina Hundrić, pomoćnici ravnatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.
Vrijednost ovoga projekta, čiji je nositelj upravo Agencija, iznosi ukupno 11.506.396,61 HRK, od čega se 9.780.414,17 HRK (85 %) sufinancira iz Europskoga socijalnoga fonda, a  1.725.955,44 HRK (15 %) iz nacionalnih sredstava.

Projekt se financira u okviru Poziva tijelima za dostavu prijedloga operacija koje će se financirati kao izravna dodjela sredstava u okviru Prioritetne osi 3 „Obrazovanje i cjeloživotno učenje“, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020.“, koji je objavilo Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava. Riječ je o ograničenom postupku izravne dodjele bespovratnih sredstava koja se primjenjuje na projekte što ih provodi samo jedan unaprijed određeni prijavitelj.
Projekt traje ukupno 36 mjeseci (tri godine), a cilj projekta je osvješćivanje važnosti cjeloživotnog učenja i povećanje sudjelovanja/uključenosti odraslih u procese cjeloživotnog učenja, kako bi se jačala konkurentnost odraslih na nacionalnoj i lokalnoj razini. Cjeloživotno učenje odraslih je strateški cilj Republike Hrvatske, stoga će se u okviru ovoga projekta pokušati odgovoriti na uočene probleme u sustavu obrazovanja odraslih, poput nedostatne i neodgovarajuće ponude obrazovnih programa te manjak financijskih poticaja svih dionika, ali i situacijskih zapreka poput dobi, obrazovne razine i ostaloga.

Projektom će se provoditi niz aktivnosti kao što su promocija, informiranje i pružanje mogućnosti za obrazovanje i osposobljavanje odraslih osoba, a posebna će se pozornost usmjeriti na identificirane ciljne skupine poput učenika, odraslih polaznika, nezaposlenih osoba, osoba s nižom razinom kvalifikacija, osoba bez završena osnovnog obrazovanja, pripadnika romske nacionalne manjine, imigranata i dugotrajno nezaposlenih iznad 45 godina starosti. Isto tako, projektom će se provoditi i aktivnosti usmjerene na jačanje kapaciteta dionika uključenih u razvoj i provedbu sustava obrazovanja odraslih na nacionalnoj i lokalnoj razini (institucije na predtercijarnoj razini, ustanove za obrazovanje odraslih, ustanove visokog obrazovanja i sl.).

Fotografije sa svečanosti potpisivanja ugovora možete pogledati ovdje
Bolje obrazovanje
Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu više
  • Preporuke za vrednovanje polaznika u formalnom sustavu obrazovanja odraslih više
  • Važne informacije za strukovne škole, nastavnike i učenike te ustanove za obrazovanje odraslih više
  • Javni poziv za prijavu autora opširnijih pisanih materijala za samostalno učenje nastavnika strukovnih predmeta više
  • Objavljeni materijali i fotografije s 4. Dana strukovnih nastavnika više