O nama
OBRAZOVNI PROGRAMI
Razvoj obrazovnih programa
Priznavanje inozemnih kvalifikacija
Pomoćnički ispit
Međunarodna suradnja i projekti
Osiguravanje kvalitete
Stručna usavršavanja
Stručni ispiti i napredovanja
Natjecanja učenika
Drugi obrazovni materijali
Dokumenti
Korisni linkovi
Arhiva novosti i najava
Kontakt
Obavijest i upute ustanovama za Obrazovanje odraslih

Učenici strukovnih škola na svjetskom i europskom natjecanju osvojili srebrnu medalju

U sklopu sajma IKA u Erfurtu u Njemačkoj od 22. do 26. listopada 2016. g. održana je Kuharska olimpijada, koja se kao najveće kuharsko natjecanje na svijetu održava svake četiri godine.

Hrvatska je i ovaj put imala svoje predstavnike koji su se s natjecanja vratili s osvojene četiri brončane i jednom srebrnom medaljom. Najveće iznenađenje od hrvatskih predstavnika bio je najmlađi član ekspedicije, Marin Sambolek, bivši učenik Gospodarske škole Varaždin,  koji je s nepunih 18 godina osvojio srebrnu medalju u kategoriji Kulinarska umjetnost. Za predstavljanje na Olimpijadi morao je osmisliti četiri različita finger food-a, i svečani menu od 5 sljedova. Uz pomoć i savjete iskusnijih kolega, Sambolek je posljednjeg dana natjecanja izložio svoje radove te za njih bio nagrađen srebrnom medaljom na veliku radost ostalih članova reprezentacije.
 
Od 24. do 28. listopada u Londonu se održavalo 29. međunarodno natjecanje učenika i studenata srednjih i viših škola u području znanja i primjeni stečenih vještina za rad u hotelijersko-turističkoj industriji. Na natjecanju je bilo 260 učenika i studenata iz 24 države, a učenica 4. d razreda Hotelijersko-turističke škole u Zagrebu Klara Kriletić osvojila je srebrnu medalju u disciplini Poslovanje hotelske recepcije.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih upućuje čestitke osvajačima srebrnih medalja, ali i njihovim mentorima i nastavnicima!
Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Najava događanja: Treći Dani strukovnih nastavnika više
  • Iskaz interesa (pretprijave učenika) za natjecanje učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2020. - produžen rok više
  • Pravila i upute za organizaciju i provedbu natjecanja učenika strukovnih škola u šk. godini 2019./2020. više
  • SVEČANO OTVORENJE 13. TJEDNA CJELOŽIVOTNOG UČENJA više
  • Započele su prijave za sudjelovanje na 3. Danima strukovnih nastavnika više