Najava održavanja konferencije „Strukovno obrazovanje i osposobljavanje i cjeloživotno učenje“

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih organizira konferenciju „Strukovno obrazovanje i osposobljavanje i cjeloživotno učenje“, koja će se održati 28. studenog 2016. u hotelu Sheraton Zagreb, kao jedan od ključnih događaja Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju u Hrvatskoj, a u sklopu ESF projekta "Promocija cjeloživotnog učenja".

Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju pokreće se na inicijativu Europske komisije kako bi se strukovno obrazovanje i osposobljavanje za napredne vještine i kvalitetna radna mjesta učinilo privlačnijim kroz razna događanja koja će se održavati u cijeloj Europi, na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini.

Konferenciji će prisustvovati državni dužnosnici, socijalni partneri, ravnatelji strukovnih škola, dionici u sustavu strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, međunarodni stručnjaci te predstavnici medija. Pozvani će biti i gosti iz država kandidatkinja te potencijalnih kandidatkinja za ulazak u EU iz jugoistočne Europe.

Među temama programa bit će rasprava o načinu na koji strukovno obrazovanje i osposobljavanje može pružiti atraktivnu i izazovnu karijeru mladima, te kako izvrsnost strukovnog obrazovanja može doprinijeti pametnom i održivom rastu Europe u kontekstu cjeloživotnog učenja.

Na konferenciji će sudjelovati hrvatski i međunarodni govornici i gosti, istaknut će se i predstaviti trendovi, politike i primjeri najbolje prakse strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u Hrvatskoj i EU.

Više informacija može se pronaći na internetskim stranicama konferencije, putem koje će vršiti i prijave sudionika.
Bolje obrazovanje
Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Važne informacije za strukovne škole, nastavnike i učenike te ustanove za obrazovanje odraslih više
  • Javni poziv za prijavu autora opširnijih pisanih materijala za samostalno učenje nastavnika strukovnih predmeta više
  • Objavljeni materijali i fotografije s 4. Dana strukovnih nastavnika više
  • Obavijest o načinu upućivanja zahtjeva i upita Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih više
  • Nastava na daljinu, raspored za maturante više