O nama
OBRAZOVNI PROGRAMI
Razvoj obrazovnih programa
Priznavanje inozemnih kvalifikacija
Pomoćnički ispit
Međunarodna suradnja i projekti
Osiguravanje kvalitete
Stručna usavršavanja
Stručni ispiti i napredovanja
Natjecanja učenika
Drugi obrazovni materijali
Dokumenti
Korisni linkovi
Arhiva novosti i najava
Kontakt
Obavijest i upute ustanovama za Obrazovanje odraslih

Stručni skup – pomorski nautičar

Stručni skup za nastavnike koji izvode nastavu strukovnih predmeta za stjecanje kvalifikacije pomorski nautičar održan je u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i voditelja Međužupanijskog stručnog vijeća za pomorski promet mr. sc. Željka Batistića.
 
Stručni skup je održan u dva dijela: u prvom su dijelu nastavnici posjetili Pomorski fakultet u Splitu gdje ih je dočekao dekan Fakulteta dr. sc. Nikola Račić. Nastavnici su, uz ostalo, vidjeli najnoviju i najkompletniju verziju nautičkoga simulatora u Republici Hrvatskoj. Nastavnici su isprobali programiranje i izvođenje vježbi na komandnome mostu nautičkog simulatora. Nastavak skupa je održan u prostorijama Pomorskoga fakulteta gdje su nastavnici izradili i usvojili operativne nastavne planove i programe strukovnih predmeta s kriterijima vrjednovanja i ocjenjivanja za nastavnu godinu 2016./17.  Nastavnici su iskazali svoje zadovoljstvo izrađenim strukovnim kurikulumom i dosadašnjim izmjenama koje su pratile sve izmjene i dopune STCW-konvencije, ali su predložili i dodatne izmjene i dopune koje bi bilo poželjno izvršiti u strukovnom dijelu strukovnog kurikuluma za stjecanje strukovne kvalifikacije, a koji se odnose na sadržaj strukovnih predmeta, redoslijed nastavnih cjelina i jedinica te na broj sati pojedinih nastavnih predmeta.
 
Drugi dio stručnoga skupa održan je u prostorijama Lučke uprave Split i na kruzeru Norwegian Jade kompanije Norwegian cruise line.
U prostorijama Lučke uprave Split sudionike stručnoga skupa primio je ravnatelj Uprave, gospodin Vice Mihanović, a predavanja na temu vezova za velike brodove, razvoja cruising-turizma i izgradnje istočne lučke obale održao je kapetan Vjekoslav Grgić.
 
Zadnji dio stručnoga skupa održan je na kruzeru Norwegian Jade na kojemu je sudionike stručnoga skupa primio kapetan broda Vanja Litović. Najveći dio vremena sudionici su se zadržali na komandnome mostu gdje ih je kapetan Litović upoznao s najnovijom navigacijskom opremom za prekooceanska putovanja.
 
Zanimljiv je podatak da su od pet članova brodske uprave čak trojica Hrvati: kapetan broda, upravitelj stroja i kapetan posade.
 
Sudionici skupa su bili vrlo zadovoljni viđenim te su preporučili da i budući skupovi budu organizirani na sličan način.
 
Fotografije sa stručnoga skupa možete pogledati ovdje.
 
Bolje obrazovanje
Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Preporuke za provođenje obrane završnog rada i učenja temeljenog na radu u sustavu strukovnog obrazovanja i osposobljavanja više
  • Upute za provedbu praktičnih vježbi, dopunske nastave, popravnih i razlikovnih ispita u srednjim školama te obrana završnog rada u srednjim strukovnim školama svibanj/lipanj 2020. više
  • Preporuke za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu za sustav strukovnog obrazovanja i sustav obrazovanja odraslih više
  • Obavijest o otkazivanju Državnog natjecanja učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2020. više
  • Odluka o poništavanju Javnog poziva za prijavu škola domaćina za državno natjecanje učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2020. u školskoj godini 2019./2020. više