O nama
OBRAZOVNI PROGRAMI
Razvoj obrazovnih programa
Priznavanje inozemnih kvalifikacija
Pomoćnički ispit
Međunarodna suradnja i projekti
Osiguravanje kvalitete
Stručna usavršavanja
Stručni ispiti i napredovanja
Natjecanja učenika
Drugi obrazovni materijali
Dokumenti
Korisni linkovi
Arhiva novosti i najava
Kontakt
Obavijest i upute ustanovama za Obrazovanje odraslih

Tjedan cjeloživotnog učenja 2016.


Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih ove godine, od 26. rujna do 2. listopada, organizira jubilarni 10. Tjedan cjeloživotnog učenja u Hrvatskoj. Tjedan cjeloživotnog učenja se ove godine provodi uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
Aktivnosti kampanje ove će godine započeti svečanim otvorenjem 26. rujna u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu s početkom u 10:00 sati te Međunarodnom stručno-znanstvenom konferencijom s početkom u 12:00 sati koju zajednički organiziraju i provode Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Hrvatsko andragoško društvo.
Kao i prethodnih godina, u sklopu svečanog otvorenja Tjedan dodjelit će se nagrade Maslačak znanja za postignuća u učenju odraslih osoba. Dobitnici nagrade za 2016. su Marjeta Trkman Kravar, Neven Oršuš i Mirjana Reštigorac. Više o njihovim pričama te o nagradi Maslačak znanja može pronaći ovdje.
Podršku i pomoć u postizanju veće učinkovitosti provedbe kampanje dale su nam i osobe iz javnog života poput Ivice Kostelića, Gordana Kožulja, Blaženke Leib i Maše Martinović koji su ujedno i promotori ovogodišnje kampanje. Njihovi primjeri pokazuju nam da čovjek mora trajno učiti kako bi bio u mogućnosti pratiti promjene, zadovoljiti svoje potrebe i interese i tako biti aktivan član društva.

Tjedan cjeloživotnog učenja je osmišljen kao kampanja u kojoj se građanima na neposredan, često i neformalan način, prenosi poruka o važnosti obrazovanja i učenja. Stoga će se i ove godine u sklopu Tjedna organizirati veliki broj vrlo različitih aktivnosti – od predavanja, radionica, okruglih stolova do koncerata, izložbi pa i biciklijada. Brojni organizatori organizirat će dane otvorenih vrata, ili slične aktivnosti, usmjerene na upoznavanje javnosti sa radom svojih ustanova.
Pozivamo vas stoga da se i vi uključite u ovogodišnji Tjedan cjeloživotnog učenja, organizacijom nekog od događanja! Posebno ističimo događanja kao što su besplatne radionice ili predavanja – iskustva iz proteklih godina pokazuju da su takva događanja najbolje ocijenjena od strane posjetitelja. S druge strane, upravo su ovakve aktivnosti vrlo često najbolji put da se građani i potencijalni polaznici upoznaju s radom vaše ustanove i vaše obrazovne ponude, te mogu predstavljati prvi korak daljnjeg obrazovanja u sklopu nekog od vaših programa ili tečajeva.
Nakon što osmislite aktivnost koju će vaša organizacija provoditi u sklopu Tjedna prijavite je putem rubrike Događanja na našoj web stranici Tjedna cjeloživotnog učenja. Kao i prethodnih godina, regionalni koordinatori zaduženi su za dostavu svih promotivnih materijala te za pružanje svih informacija oko organizacije i provedbe Tjedna u vašoj županiji.
Sve novosti oko ovogodišnjeg Tjedna možete pratiti na našoj web stranici, kao i na našem službenom Facebook profilu.
Ako imate kakvih pitanja slobodno kontaktirajte regionalnog koordinatora zaduženog za vašu županiju  ili Agenciju za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (putem e-mail adrese tcu@asoo.hr)
Popis regionalnih koordinatora Tjedna 2016.
 
Tjedan cjeloživotnog učenja
www.cjelozivotno-ucenje.hr

 
 
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda
Bolje obrazovanje
Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Preporuke za provođenje obrane završnog rada i učenja temeljenog na radu u sustavu strukovnog obrazovanja i osposobljavanja više
  • Upute za provedbu praktičnih vježbi, dopunske nastave, popravnih i razlikovnih ispita u srednjim školama te obrana završnog rada u srednjim strukovnim školama svibanj/lipanj 2020. više
  • Preporuke za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu za sustav strukovnog obrazovanja i sustav obrazovanja odraslih više
  • Obavijest o otkazivanju Državnog natjecanja učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2020. više
  • Odluka o poništavanju Javnog poziva za prijavu škola domaćina za državno natjecanje učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2020. u školskoj godini 2019./2020. više