O nama
OBRAZOVNI PROGRAMI
Razvoj obrazovnih programa
Priznavanje inozemnih kvalifikacija
Pomoćnički ispit
Međunarodna suradnja i projekti
Osiguravanje kvalitete
Stručna usavršavanja
Stručni ispiti i napredovanja
Natjecanja učenika
Drugi obrazovni materijali
Dokumenti
Korisni linkovi
Arhiva novosti i najava
Kontakt
Obavijest i upute ustanovama za Obrazovanje odraslih

Najava dodjele rješenja o napredovanju u zvanje i nagrade "Faust Vrančić"

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih organizira zajedničku svečanost dodjele nagrada „Faust Vrančić“ učenicama i učenicima za postignuto prvo mjesto na državnim natjecanjima  u strukovnim disciplinama te dodjele Rješenja o napredovanju i ponovnom izboru u zvanje nastavnika strukovnih predmeta.  Svečana manifestacija održava se u okviru ESF projekta „Promocija cjeloživotnog učenja“ sufinanciranog od strane EU, a održat će se 17. lipnja 2016. godine u 11:00h u Kongresnom centru Forum, Radnička cesta 50, Zagreb.

Svrha svečanosti je promocija izvrsnosti strukovnog obrazovanja, podizanje njegova ugleda te jačanje njegove privlačnosti kao i isticanje njegove povezanosti s tržištem rada.  Također namjera je istaknuti važnost cjeloživotnog učenja i trajnog profesionalnog razvoja nastavnika strukovnih predmeta.

Nagrada „Faust Vrančić“ dodjeljuje se učenicama i učenicima za postignuto prvo mjesto na državnim natjecanjima  u strukovnim disciplinama, odnosno priznanja za postignuto jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima, smotrama, izložbama. Također dodijelit će se i zahvalnice njihovim mentorima i mentoricama za postignute izvrsne rezultate u pripremanju učenika za sudjelovanje na spomenutim događanjima.  U 2016. godini Agencija je organizirala državna natjecanja u 66 disciplina i 8 smotri radova učenika na kojima je sudjelovalo 940 učenika i 725 mentora, a nagradu Faust Vrančić će ove godine dobiti 74 državna prvaka.

Agencija svake godine organizira i svečanu manifestaciju za sve učenike i mentore koji su pokazali izniman trud i znanje na ovogodišnjim natjecanjima, čime želimo poslati poruku kako se znanje, izvrsnost i zalaganje prepoznaju i cijene. Učenici su naš najvažniji element i kriterij kvalitete obrazovanja i razlog zbog kojeg zapravo organiziramo svečanu dodjelu nagrada. Želja nam je da njihov uspjeh ne prođe nezamijećeno, već da ih ponosno predstavimo i javno pohvalimo.
Uspjehu učenika značajno doprinose i izuzetni mentori koji pomažu i podržavaju svoje učenike na putu do ostvarenja ciljeva, a Agencija prepoznaje njihov plemenit i nesebičan rad na razvoju kompetencija svojih učenika te im se javno želi zahvaliti na iznimnom trudu koji su uložili kako bi njihovi učenici postali državni prvaci.

Kontinuirano usavršavanje nastavnika važan je element razvoja sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Strategija obrazovanja, znanosti i tehnologije navodi kako su kvalitetni i motivirani nastavnici temelj cijelog sustava cjeloživotnog učenja te se ističe potreba za njihovim neprestanim pedagoškim, psihološkim, andragoškim i strukovnim usavršavanjem. Javnom dodjelom Rješenja o napredovanju i ponovnom izboru u zvanje nastavnika strukovnih predmeta želimo istaknuti nastavnike koji sudjeluju u procesima cjeloživotnog učenja, koji unapređuju svoje profesionalne kompetencije, s ciljem podizanja kvalitete strukovnog obrazovanja.
Bolje obrazovanje
Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Obavijest o otkazivanju Državnog natjecanja učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2020. više
  • ODLUKA O PONIŠTAVANJU JAVNOG POZIVA ZA PRIJAVU ŠKOLA DOMAĆINA ZA DRŽAVNO NATJECANJE UČENIKA STRUKOVNIH ŠKOLA - WORLDSKILLS CROATIA 2020. U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. više
  • Odluka o poništavanju Javnog poziva za prijavu autora opširnijih pisanih materijala za samostalno učenje nastavnika strukovnih predmeta više
  • Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu više
  • Preporuke za vrednovanje polaznika u formalnom sustavu obrazovanja odraslih više