O nama
OBRAZOVNI PROGRAMI
Razvoj obrazovnih programa
Priznavanje inozemnih kvalifikacija
Pomoćnički ispit
Međunarodna suradnja i projekti
Osiguravanje kvalitete
Stručna usavršavanja
Stručni ispiti i napredovanja
Natjecanja učenika
Drugi obrazovni materijali
Dokumenti
Korisni linkovi
Arhiva novosti i najava
Kontakt
Obavijest i upute ustanovama za Obrazovanje odraslih

Završen deveti Tjedan cjeloživotnog učenja

U nedjelju, 4. listopada, završen je deveti Tjedan cjeloživotnog učenja. U sklopu Tjedna organizirano je oko pet stotina raznih aktivnosti i događanja – predavanja, radionica, okruglih stolova, izložbi, koncerata, dana otvorenih vrata i mnogih drugih. Tokom cijeloga Tjedna organizirana su događanja diljem cijele Hrvatske koji je posjetio veliki broj građana svih dobnih skupina. Cilj ove nacionalne kampanje, koja se provodi u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih bio je podizanje svijesti o važnosti cjeloživotnog učenja, motiviranje građana da se uključe u neki oblik učenje i obrazovanje te širenje informacija o mogućnostima za učenje.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih ovu nacionalnu kampanju provodi u suradnji sa regionalnim koordinatorima, ustanovama za obrazovanje odraslih koje obavljaju poslove koordinacije i organiziranja aktivnosti te informiranja u svojim regijama. Regionalni koordinatori ovogodišnjeg Tjedna cjeloživotnog učenja bili su Pučko otvoreno učilište Vinkovci, Pučko otvoreno učilište Obris iz Požege, Pučko otvoreno učilište Adeptio iz Bjelovara, Pučko otvoreno učilište Koprivnica, Pučko otvoreno učilište Petica iz Karlovca, Narodno učilište ustanova za obrazovanje i kulturu u Rijeci, Pučko otvoreno učilište Erudio iz Zadra i Obrtna tehnička škola iz Splita. Kao i proteklih godina, glavni partner Tjedna 2015. bio je Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Ovogodišnji Tjedan započeo je 28. rujna svečanim otvorenjem u Rijeci gdje su dodijeljene i nagrade Maslačak znanja za postignuća u učenju odraslih osoba. Ovogodišnji dobitnici nagrade su Andreja Sedlar, Ivica Cik i Sandra Pezić te im i ovom prilikom još jednom čestitamo! U sklopu ovogodišnje kampanje održana je i „Promocija prvaka“ - Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i ove godine dodjeljivala je nagradu „Faust Vrančić“ učenicama i učenicima za postignuto prvo mjesto na državnim natjecanjima u strukovnim disciplinama, odnosno priznanja za postignuto jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima, smotrama, izložbama i sl. te zahvalnice njihovim mentorima i mentoricama za postignute izvrsne rezultate u pripremanju učenika za sudjelovanje na spomenutim događanjima u školskoj godini 2014./2015. Ovo događanja je jedno od brojnih aktivnosti organiziranih u sklopu Tjedna koja potvrđuju da je cjeloživotno učenja i njegova promocija nešto što je uistinu relevantno za sve dobne skupine i sve faze učenja i obrazovanja.

Fotografije sa svih događanja možete pregledati u Fotogaleriji.

Nakon brojnih događanja usmjerenih na promociju učenja i obrazovanja koja su se odvijala u skoro svih mjestima u Republici Hrvatskoj, jedna od posljednjih aktivnosti u sklopu Tjedna bio je Sajam cjeloživotnog učenja u Zagrebu. U sklopu sajma, koji se održao na Trgu Petra Preradovića u Zagrebu, ustanove za obrazovanje odraslih predstavljale su svoju ponudu obrazovnih programa te davale informacije o mogućnostima za obrazovanje i učenje u Gradu Zagrebu. Sajam, koji je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pružio je građanima priliku da se detaljno upoznaju s programima koje provode pojedine ustanove, a uz davanje informacije zainteresiranim građanima, svaka od ustanova koje su sudjelovale na Sajmu cjeloživotnog učenja darovala je jednom posjetitelju besplatno pohađanje programa obrazovanja odraslih.

Na kraju ovog devetog Tjedna cjeloživotnog učenja zahvaljujemo svim organizatorima događanja, regionalnim koordinatorima, institucijama i partnerskim organizacijama kao i građanima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovogodišnjem Tjednu cjeloživotnog učenja te time doprinijeli ovoj nacionalnoj obrazovnoj kampanji.

 
Bolje obrazovanje
Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Odluka o poništavanju Javnog poziva za prijavu autora opširnijih pisanih materijala za samostalno učenje nastavnika strukovnih predmeta više
  • Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu više
  • Preporuke za vrednovanje polaznika u formalnom sustavu obrazovanja odraslih više
  • Važne informacije za strukovne škole, nastavnike i učenike te ustanove za obrazovanje odraslih više
  • Javni poziv za prijavu autora opširnijih pisanih materijala za samostalno učenje nastavnika strukovnih predmeta više