O nama
OBRAZOVNI PROGRAMI
Razvoj obrazovnih programa
Priznavanje inozemnih kvalifikacija
Pomoćnički ispit
Međunarodna suradnja i projekti
Osiguravanje kvalitete
Stručna usavršavanja
Stručni ispiti i napredovanja
Natjecanja učenika
Drugi obrazovni materijali
Dokumenti
Korisni linkovi
Arhiva novosti i najava
Kontakt
Obavijest i upute ustanovama za Obrazovanje odraslih

Vukovar poslao poruku: "Dobro je učiti"

Svečanim otvorenjem je pred oko 300 uzvanika u Hrvatskomu domu u Vukovaru 29. rujna započeo 8. Tjedan cjeloživotnog učenja. Svečano je otvorenje organizirala Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u suradnji s Gradom Vukovarom i Pučkim otvorenim učilištem Vinkovci te je time prvi put ova aktivnost održana izvan Zagreba. Program svečanog otvorenja, što ga je vodila Uršula Tolj, započeo je uvodim govorom koordinatora Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske županije Berislava Božanovića te snimkama javljanja ostalih sedam regionalnih koordinatora koji su ukratko predstavili planirana događanja u Tjednu cjeloživotnog učenja u svojim regijama. 
Uslijedio je govor Marije Budimir, zamjenice gradonačelnika Grada Vukovara, koja je u ime gradonačelnika pozdravila skup. Potom se nazočnima obratio Ivan Šutalo, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, koji je posebice naglasio važnost suradnje što ju Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih razvija s brojnim ustanovama, institucijama i partnerskim organizacijama, koje iz godine u godinu svojom potporom i aktivnim doprinosom omogućuju provedbu ove važne obrazovne kampanje. Zahvalio je Gradu Vukovaru na gostoprimstvu sa željom da se ovakva događanja na razini cijele Republike Hrvatske nastave i u narednim godinama. Sabina Glasovac, pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta, koja je i službeno otvorila Tjedan cjeloživotnog učenja,  govorila je, među ostalim, i o Strategiji znanosti, obrazovanja i tehnologije (Vlada Republike Hrvatske ju je uputila u saborsku proceduru), a koja koncept cjeloživotnog učenja prepoznaje kao temelj obrazovanja koji potiče pojedinca iz bilo koje dobne skupine da uči, omogućuje mu stalan pristup obrazovanju i priznavanje različitih oblika učenja.
U sklopu svečanog otvorenja Tjedna cjeloživotnog učenja dodijeljene su i nagrade Maslačak znanja za postignuća u učenju odraslih osoba, koje se ove godine dodjeljuju po četvrti put, a ovogodišnji su dobitnici Kruno Topolski, Vid Oršuš i Verica Elveđi. Dodjeli nagrade prethodio je kratki film o dobitnicima, a snimili su ga polaznici  Pučkog otvorenog učilišta Zagreb u sklopu projekta MOVe IT – Povezivanje novih IT-vještina, video produkcije i (samo)zapošljavanja.
 
Fotogaleriju možete pogledati ovdje.
 
 
Bolje obrazovanje
Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Obavijest o načinu upućivanja zahtjeva i upita Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih više
  • Važne informacije za strukovne škole, nastavnike i učenike te ustanove za obrazovanje odraslih više
  • Nastava na daljinu, raspored za maturante više
  • Uputa svim osnovnim i srednjim školama vezano uz nastavak organizacije nastave na daljinu više
  • Obavijest o održavanju stručnih ispita više