O nama
OBRAZOVNI PROGRAMI
Razvoj obrazovnih programa
Priznavanje inozemnih kvalifikacija
Pomoćnički ispit
Međunarodna suradnja i projekti
Osiguravanje kvalitete
Stručna usavršavanja
Stručni ispiti i napredovanja
Natjecanja učenika
Drugi obrazovni materijali
Dokumenti
Korisni linkovi
Arhiva novosti i najava
Kontakt
Obavijest i upute ustanovama za Obrazovanje odraslih

Objavljen natječaj za podnošenje projektnih prijedloga za dvije grant sheme (dodjela bespovratnih sredstava)

Obavještavamo Vas da je 10. kolovoza 2009. godine Agencija za strukovno obrazovanje, Odjel za financiranje i ugovaranje IPA programa (ASO DEFCO), objavio natječaj za podnošenje projektnih prijedloga za dvije grant sheme (dodjela bespovratnih sredstava):
 
1.    Uključivanje učenika s teškoćama u obrazovanje za zapošljavanje˝, EuropeAid/128940/M/ACT/HR. Cilj ove grant sheme je jačanje obrazovnih postignuća srednjoškolskih učenika s teškoćama u Hrvatskoj sukladno njihovim potrebama i njihovoj sveobuhvatnoj perspektivi na tržištu rada / sveobuhvatnoj socijalnoj integraciji uz financijsku potporu Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007 -2009 za Hrvatsku u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA).
Prijavitelji mogu biti: strukovne škole, centri za srednje obrazovanje učenika s teškoćama, udruge strukovnih nastavnika, poduzeća u partnerstvu sa strukovnim školama i/ili centrima za srednje obrazovanje učenika s teškoćama, nevladine udruge za osobe s teškoćama, u partnerstvu sa strukovnim školama i/ili centrima za srednje obrazovanje učenika s teškoćama, uredi državne uprave na lokalnoj/regionalnoj razini.
Prihvatljivi partneri: navedeni prihvatljivi prijavitelji su prihvatljivi i kao partneri, a nevladine udruge za osobe s teškoćama i poduzeća mogu se prijaviti samo u partnerstvu sa školama i/ili centrima za srednjoškolsko obrazovanje učenika s teškoćama.
 
Minimalni iznos granta (bespovratnih sredstava) je 70.000 EUR, a maksimalni 300.000 EUR.
Ukupno predviđeni iznos Poziva za podnošenje prijava je 1.320.000 EUR.
 
Rok za podnošenje prijava je 4. prosinca 2009. u 15 sati.
 
2.    Implementacija novih kurikuluma˝, EuropeAid/128900/M/ACT/HR. Cilj ove grant sheme je pomoći srednjim strukovnim školama u implementaciji novih modularnih kurikuluma, temeljenih na ishodima učenja, posebice u vidu uvođenja sustavnoga pristupa inovacijama u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, sukladno promjenama na lokalnom i/ili nacionalnom tržištu rada.
Prijavitelji mogu biti: srednje strukovne škole.
Prihvatljivi partneri: strukovne škole, poduzeća koja djeluju na lokalnoj/regionalnoj razini; socijalni partneri na lokalnoj i/ili regionalnoj razini; općine/županije u svojstvu partnera za razvoj inovativnih kurikularnih pristupa.
 
Minimalni iznos granta (bespovratnih sredstava) je 100.000 EUR, a maksimalni 300.000 EUR.
Ukupno predviđeni iznos Poziva za podnošenje prijava je 4.300.000 EUR.
 
Rok za podnošenje prijava je 18. prosinca 2009. u 15 sati.
 
Tekst natječaja za obje grant sheme možete pronaći na mrežnim stranicama Agencije za strukovno obrazovanje: http://www.asoo.hr

Kako bismo našim potencijalnim prijaviteljima olakšali procedure prijave, osigurat ćemo objavu neslužbenog prijevoda Uputa za prijavitelje na mrežnim stranicama ASO DEFCO do kraja kolovoza. ASO DEFCO će držati i dvodnevne regionalne informativne radionice na kojima će vam se, ne samo pružiti sve bitne informacije vezane za natječaj, nego i cjelodnevni trening na temu pravilnoga popunjavanja obrasca za prijavu, logičke matrice i budžeta, kako bismo osigurali da vaš projektni prijedlog zadovolji tehničke uvjete tijekom procesa evaluacije.

Održavanje informativnih radionica za dvije grant sheme:
1.    Uključivanje učenika s teškoćama u obrazovanje za zapošljavanje“ (EuropeAid/128940/M/ACT/HR)
Sukladno objavi natječaja za podnošenje projektnih prijedloga pod IPA IV. Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2009., ovim vas putem obavještavamo da će prva informativna radionica za gore navedeni natječaj biti održana:
  • 21. i 22. rujna 2009. u 10:00 sati u prostorijama Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Donje Svetice 38, Zagreb.
Ljubazno vas molimo da svoje sudjelovanje na radionici potvrdite najkasnije do 14. rujna 2009. godine kako bismo mogli osigurati prikladan prostor za sve naše potencijalne prijavitelje.

2.   
Implementacija novih kurikuluma˝, EuropeAid/128900/M/ACT/HR.
Sukladno objavi natječaja za podnošenje projektnih prijedloga pod IPA IV. Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2009., ovim vas putem obavještavamo da će prva informativna radionica za gore navedeni natječaj biti održana:
  • 28. i 29. rujna 2009. u 10:00 sati u prostorijama Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Donje Svetice 38, Zagreb.
Ljubazno vas molimo da svoje sudjelovanje na radionici potvrdite najkasnije do 18. rujna 2009. godine kako bismo mogli osigurati prikladan prostor za sve naše potencijalne prijavitelje.

Sudjelovanje na radionicama možete potvrditi slanjem e-maila Project Manager-u za ovu grant-shemu - gđi Ireni Rožić Qeta (irena.rozic.qeta@aso.hr).
ASO DEFCO će objaviti informaciju o sljedećoj informativnoj radionici u trenutku kada nadnevak i lokacija budu definirani.

Također, ovdje možete preuzeti letak sa sažetim informacijama o sve 3 grant sheme iz sektora obrazovanja u okviru IV. komponente IPA programa, a među njima su i gore spomenute grant sheme „Uključivanje učenika s teškoćama u obrazovanje za zapošljavanje“ i „Implementacija novih kurikuluma“.
Bolje obrazovanje
Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Preporuke za provođenje obrane završnog rada i učenja temeljenog na radu u sustavu strukovnog obrazovanja i osposobljavanja više
  • Upute za provedbu praktičnih vježbi, dopunske nastave, popravnih i razlikovnih ispita u srednjim školama te obrana završnog rada u srednjim strukovnim školama svibanj/lipanj 2020. više
  • Preporuke za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu za sustav strukovnog obrazovanja i sustav obrazovanja odraslih više
  • Obavijest o otkazivanju Državnog natjecanja učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2020. više
  • Odluka o poništavanju Javnog poziva za prijavu škola domaćina za državno natjecanje učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2020. u školskoj godini 2019./2020. više