O nama
OBRAZOVNI PROGRAMI
Razvoj obrazovnih programa
Priznavanje inozemnih kvalifikacija
Pomoćnički ispit
Međunarodna suradnja i projekti
Osiguravanje kvalitete
Stručna usavršavanja
Stručni ispiti i napredovanja
Natjecanja učenika
Drugi obrazovni materijali
Dokumenti
Korisni linkovi
Arhiva novosti i najava
Kontakt
Obavijest i upute ustanovama za Obrazovanje odraslih

33. državno i međunarodno natjecanja učenika iz ugostiteljskih i turističkih škola GASTRO 2013. i Svečana promocija strukovnih nastavnika u zvanja

Od 10. do 13. travnja grad Omiš postaje gastronomsko i turističko središte Hrvatske. Tada se, naime, u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i u suradnji sa Zajednicom ugostiteljsko-turis-tičkih škola, održava natjecanje GASTRO 2013., a Srednja škola „Jure Kaštelan“ iz Omiša domaćin je ovoga - 33. po redu - državnog i međunarodnoga natjecanja.
Pod vodstvom 50 mentora 92 učenika će pokazati svoja znanja i vještine u 8 disciplina. Natjecanja su individualna, modularnoga karaktera, a kroz njih se nastoje promovirati strukovna ugostiteljsko-turistička zanimanja. Također se nastoji potaknuti i motivirati učenike na prezentaciju svojih sposobnosti te razvijanje poduzetničkog duha.
Svečano otvorenje je predviđeno u srijedu, 10. travnja 2013. u 20 sati u Hotelu Plaža u Omišu. U četvrtak 11. travnja i petak 12. travnja 2013. u vremenu od 8 do 21 sat u Srednjoj školi „Jure Kaštelan“ i Hotelu Plaža u Omišu održat će se natjecanje u svim disciplinama.
U suradnji s CARNet-om omogućeno je neposredno praćenje provedbe dijela GASTRA 2013. putem interneta i videokonferencija.
 
Internetski prijenos navedenog događanja bit će omogućen putem CARNet MoD portala u natjecateljskim kategorijama:

http://mod.carnet.hr/index.php?q=watch&id=2327

http://mod.carnet.hr/index.php?q=watch&id=2328

 
U petak, 12. travnja u 11 sati u Kongresnoj dvorani Hotela Plaža će se održati promocija strukovnih nastavnika u zvanja, i to nastavnika koji su svojim stručnim i predanim radom napredovali/ponovno izabrani u zvanje profesora/stručnog učitelja savjetnika ili profesora/stručnog učitelja mentora.
 
Svečano zatvaranje GASTRA 2013. i podjela priznanja pobjednicima u svim disciplinama je u petak, 12. travnja u 20 sati u Hotelu Plaža.
Bolje obrazovanje
Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu više
  • Preporuke za vrednovanje polaznika u formalnom sustavu obrazovanja odraslih više
  • Važne informacije za strukovne škole, nastavnike i učenike te ustanove za obrazovanje odraslih više
  • Javni poziv za prijavu autora opširnijih pisanih materijala za samostalno učenje nastavnika strukovnih predmeta više
  • Objavljeni materijali i fotografije s 4. Dana strukovnih nastavnika više