O nama
OBRAZOVNI PROGRAMI
Razvoj obrazovnih programa
Priznavanje inozemnih kvalifikacija
Pomoćnički ispit
Međunarodna suradnja i projekti
Osiguravanje kvalitete
Stručna usavršavanja
Stručni ispiti i napredovanja
Natjecanja učenika
Drugi obrazovni materijali
Dokumenti
Korisni linkovi
Arhiva novosti i najava
Kontakt
Obavijest i upute ustanovama za Obrazovanje odraslih

Otvorene prijave za međunarodni andragoški simpozij

U organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih 16. i 17. svibnja 2013. godine održat će se Međunarodni andragoški simpozij u Hotelu Ilirija, Biograd na Moru, Tina Ujevića 7.
Simpozij će biti otvoren izlaganjem dr. Gerharda Bisovskog iz Austrije koji će govoriti o stjecanju ključnih kompetenciju unutar obrazovanja odraslih, pri čemu će predstaviti i projekt u sklopu kojega su pučka učilišta u Beču razradila specifičan pristup ključnim kompetencijama.
Nakon toga će prof. dr. sc. Dijana Vican govoriti o Nacionalnom okvirnom kurikulumu i njegovoj primjenjivosti u obrazovanju odraslih, s osvrtom na ključne kompetencije.
U ostatku prvoga dana simpozija govorit će se o vezi između pismenosti odraslih i ključnih kompetencija (dr. sc. Elena Rizova) te o ulozi nastavnika (kao pedagoga i andragoga) u stjecanju ključnih kompetencija (prof. dr. sc. Mirjana Mavrak).
Drugi dan simpozija bit će govora o ključnim kompetencijama u europskim politikama i strateškim dokumentima, njihovoj važnosti na tržištu rada (Jean Gordon), odnosu ključnih kompetencija i strukovnog obrazovanja (Ivan Šutalo) te razvoju sustava temeljnih kompetencija u Sloveniji: razvojnoj dimenziji područja temeljnih kompetencija zadnjih 20 godina, sistemskim i pravnim rješenjima, rezultatima, problemima i izazovima u budućnosti (Andrej Sotošek).
Simpozij će završiti panel-raspravom na temu uloge i primjene ključnih kompetencija u različitim područjima života pojedinca, a sudionici dolaze iz gospodarskoga, obrazovanog i istraživačkoga područja (Gerhard Bisovsky, Snježana Šlabek, Gordana Matković, Jean Gordon, Ivan Šutalo).
Kotizacija za sudjelovanje na Simpoziju iznosi 390,00 kn. Prijava na događanje i rezervacija hotelskog smještaja može se izvršiti najkasnije do 29. travnja 2013. godine putem on-line obrasca OVDJE.
Sve daljnje informacije bit će dostupne na službenoj stranici Simpozija: http://andragoski-simpozij.weebly.com/.
Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Najava događanja: Treći Dani strukovnih nastavnika više
  • Iskaz interesa (pretprijave učenika) za natjecanje učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2020. - produžen rok više
  • Pravila i upute za organizaciju i provedbu natjecanja učenika strukovnih škola u šk. godini 2019./2020. više
  • SVEČANO OTVORENJE 13. TJEDNA CJELOŽIVOTNOG UČENJA više
  • Započele su prijave za sudjelovanje na 3. Danima strukovnih nastavnika više