Predstavnici Agencije i strukovnih škola sudjelovali na WorldSkills Europe 2012.

Predstavnici Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te strukovnih škola iz Republike Hrvatske, sudjelovali su na najvećem međunarodnom natjecanju mladih u Europi, EuroSkills  2012 , koje je održano u Spa – Francorchamps , Belgija.

Međunarodno natjecanje mladih EuroSkills održano je od 4 do 6. listopada 2012. i na njemu je sudjelovalo i natjecalo se 403 natjecatelja  iz 28 europskih zemalja. Mladi su se natjecali u 47 zanimanja kroz 37 natjecateljskih disciplina od kojih su neke bile individualnog karaktera dok su druge bile timske u jednoj discipline ili u disciplinama koje uključuju više zanimanja.
 
Pokazane vještine natjecatelja vrednovale su se na način objektivnog/subjektivnog  ocjenjivanja u rasponu do 600 bodova po pojedinoj disciplini.  
 
Naši predstavnici su po prvi put sudjelovali u individualnim disciplinama i to:
  - Frizer, Kristina Čule, učenica Srednje strukovne škole Vinkovci,
  - Recepcija hotela, Antonija Šeneta, učenica Turističko-ugostiteljske škole Šibenik.
 
U disciplini frizer, naša natjecateljica je od 600 mogućih ostvarila 447 bodova dok je u disciplini recepcije hotela naša predstavnica ostvarila 441 bod. Statistički gledano, natjecateljice su u prosjeku riješile 74 % ukupnih  zadataka, odnosno traženih vještina.
 
Za istaknuti je da je ovo natjecanje mladih u Europi do 25 godina koji osim završene stručne imaju i dodatne specijalističke kvalifikacije te do 5-6 godina radnog staža u svojoj struci i zanimanju.
Natjecatelji su u pravilu pobjednici natjecanja svojih zemalja prema uvjetima EuroSkills natjecanja.
 
Ostvareni rezultati predstavljaju zapažen uspjeh naših predstavnica koje su obje učenice naših strukovnih škola, bez radnog iskustva te im i ovom prilikom čestitamo na ostvarenim rezultatima.
Bolje obrazovanje
Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Obavijest o načinu upućivanja zahtjeva i upita Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih više
  • Važne informacije za strukovne škole, nastavnike i učenike te ustanove za obrazovanje odraslih više
  • Nastava na daljinu, raspored za maturante više
  • Uputa svim osnovnim i srednjim školama vezano uz nastavak organizacije nastave na daljinu više
  • Obavijest o održavanju stručnih ispita više