O nama
OBRAZOVNI PROGRAMI
Razvoj obrazovnih programa
Priznavanje inozemnih kvalifikacija
Pomoćnički ispit
Međunarodna suradnja i projekti
Osiguravanje kvalitete
Stručna usavršavanja
Stručni ispiti i napredovanja
Natjecanja učenika
Drugi obrazovni materijali
Dokumenti
Korisni linkovi
Arhiva novosti i najava
Kontakt
Obavijest i upute ustanovama za Obrazovanje odraslih

Jubilarna državna natjecanja u obrazovnome sektoru Tekstil i koža

U Obrazovnome sektoru tekstil i koža u Zagrebu je od  19. do 21. travnja 2012. godine održano 15. državno natjecanje Dani odjeće i 5. državno natjecanje kožnih galanterista Republike Hrvatske, a  provode ih i organiziraju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Škola za tekstil, kožu i dizajn, Zagreb.

Osnovna tema jubilarnoga natjecanja Dani odjeće bila je REDIZAJN - nastala promišljanjem trenutka u kojemu se nalazimo, a za obuću i kožnu galanteriju tema je bila JEANS.
Pripreme za natjecanje protekle su u redizajniranju haljina, krojeva odjeće i starih tekstilnih materijala te izradbom kolekcije kožne galanterije od starih i iznošenih traperica.


Na natjecanju su sudjelovala 43 učenika iz 17 srednjih škola pod vodstvom 34 mentora.

Učenici su se natjecali u šest disciplina: krojač, odjevni tehničar, dizajn odjeće, modna kolekcija krojača i/ili odjevnih tehničara, modna kolekcija dizajna i kožni galanterist.

U  sklopu natjecanja, u predvorju Hotela Porin, organizirana je Smotra i izložba učeničkih radova Dani odjeće u programima koji se ne natječu: tekstilac, kemijski čistač i tekstilno-kemijski tehničar te Smotra obuće i kožne galanterije.
Uz učeničke radove izloženi su i proizvodi sponzora natjecatelja. Nakon održanoga natjecanja izlošcima su pridruženi radovi nastali na natjecanju iz discipline dizajn odjeće i tri prvonagrađena rada iz discipline kožna galanterija.

Retrospektiva Dani odjeće 2012. from AVETAE Video on Vimeo.

Odličnom Završnom modnom revijom zatvorena su jubilarna natjecanja i smotre uz brojne drage goste, prijatelje Sektora, članove Sektorskoga vijeća za tekstil i kožu, sponzore, gospodarstvenike, predstavnike Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske gospodarske komore, Tekstilno-tehnološki fakulteta, lokalne zajednice,  nastavnike osnovnih i srednjih škola,  mentore, ravnatelje srednjih škola, škole sudionice programa, domaćine i učenike.  Završni programski sadržaj  upotpunila je prezentacija svake škole u obliku kratke vizualne razglednice županije iz koje dolazi  i njezina puta do natjecanja te plesnom točkom s proizvodima obuće i kožne galanterije.

Radujemo se novom natjecanju i smotri Dani odjeće u Srednjoj strukovnoj školi, Vinkovci te obuće i kožne galanterije u Obrtničkoj školi, Split.
Zahvaljujemo svim sudionicima i čestitamo pobjednicima!
Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Produžen je Javni poziv trgovačkim društvima, ustanovama, obrtima i drugim pravnim subjektima za organizaciju stručnoga skupa za usavršavanje nastavnika strukovnih predmeta više
  • Odluka o izboru dobitnika nagrade "Maslačak znanja"za postignuća u učenju odraslih osoba više
  • PRODUŽEN JE JAVNI POZIV ZA PRIJAVU PREDAVAČA NA STRUČNIM SKUPOVIMA ZA NASTAVNIKE STRUKOVNIH PREDMETA više
  • PRODUŽEN JE JAVNI POZIV ZA PRIJAVU DOMAĆIH PREDAVAČA NA ZAJEDNIČKIM OPĆIM PREDAVANJIMA I SEKTORSKIM PREDAVANJIMA/RADIONICAMA NA 3. DANIMA STRUKOVNIH NASTAVNIKA više
  • JAVNI POZIV TRGOVAČKIM DRUŠTVIMA, USTANOVAMA, OBRTIMA I DRUGIM PRAVNIM SUBJEKTIMA ZA ORGANIZACIJU STRUČNOGA SKUPA ZA USAVRŠAVANJE NASTAVNIKA STRUKOVNIH PREDMETA više