O nama
OBRAZOVNI PROGRAMI
Razvoj obrazovnih programa
Priznavanje inozemnih kvalifikacija
Pomoćnički ispit
Međunarodna suradnja i projekti
Osiguravanje kvalitete
Stručna usavršavanja
Stručni ispiti i napredovanja
Natjecanja učenika
Drugi obrazovni materijali
Dokumenti
Korisni linkovi
Arhiva novosti i najava
Kontakt
Obavijest i upute ustanovama za Obrazovanje odraslih

XI. državna smotra radova učenika s teškoćama u razvoju

XI. državna smotra radova učenika s teškoćama u razvoju bit će održana 27. travnja 2012. godine u Bjelovaru. Škola domaćin je Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar. Pokrovitelji Smotre su Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom te Bjelovarsko-bilogorska županija.
Svečano otvorenje predviđeno je za 9.30 sati u školskoj dvorani srednjih škola (Poljana dr. Franje Tuđmana 10, Bjelovar). Učenici će prezentirati svoje radove i projekte od 09.30 do 13.00 sati, kada je predviđeno svečano zatvaranje. Na XI. smotri u Bjelovaru sudjelovat će učenici i njihovi mentori iz svih regija Hrvatske. Prijavila su se 84 učenika i 52 mentora iz 26 strukovnih škola - što je najveći odaziv u povijesti održavanja ove smotre.
 
Dan uoči Smotre, 26. travnja 2012. godine ,Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar domaćin je stručnoga skupa „Educirani-integrirani“ za nastavnike strukovnih predmeta, koji je objavljen na stranicama Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. O metodama i načinima  rada s učenicima s razvojnim teškoćama u srednjoj školi govorit će profesorica Vesna Ivasović iz Psihološkog centra „Val“ iz Zagreba. Na stručni se skup prijavio 91 nastavnik strukovnih škola. Početak skupa je u 13.00 sati, a mjesto održavanja je zgrada Fakulteta, A. B. Šimića 1.
 
Istoga nadnevka, s početkom u 17.30, u Gradskome muzeju Bjelovar,Trg Eugena Kvaternika 1, bit će održan Okrugli stol „Educirani-integrirani“.
Dobrodošli su svi dionici sustava strukovnog obrazovanja kao i svi zainteresirani za povećanje kvalitete odgoja i obrazovanja učenika s teškoćama u razvoju!
 
Sudionici će biti informirani o sljedećim temama:
 
  • Konvencija o pravima osoba s invaliditetom   (mr. sc. Mira Pekeč Knežević,  prof., zamjenica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, i Vesna Mužina, prof., savjetnica pravobraniteljice)
 
  • Učenici s teškoćama u srednjoj školi: stanje u školama danas  (Irena Simić, prof., Turističko-                          -ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar)
  • Rad s učenicima u posebnim razrednim odjelima  (Dušanka Karlo, dipl. ing., Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar)
  • Djelovanje Udruge tjelesnih invalida Grada Bjelovara  (Tomislav Novosel, prof., Udruga tjelesnih invalida Bjelovar)
  • Zaštitna radionica pri Srednjoj strukovnoj školi Varaždin  (Dražen Košćak, prof., i suradnici, Srednja strukovna škola Varaždin).
Sve ostale potrebne informacije možete dobiti na brojevima telefona Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar: 043-221-160/ 091-5119908,  Lidija Novosel, prof., ravnateljica.
 
Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Hrvatska sudjeluje na najvećem svjetskom natjecanju mladih u vještinama - WorldSkills Kazan 2019 više
  • Produžen je Javni poziv trgovačkim društvima, ustanovama, obrtima i drugim pravnim subjektima za organizaciju stručnoga skupa za usavršavanje nastavnika strukovnih predmeta više
  • Odluka o izboru dobitnika nagrade "Maslačak znanja"za postignuća u učenju odraslih osoba više
  • PRODUŽEN JE JAVNI POZIV ZA PRIJAVU PREDAVAČA NA STRUČNIM SKUPOVIMA ZA NASTAVNIKE STRUKOVNIH PREDMETA više
  • PRODUŽEN JE JAVNI POZIV ZA PRIJAVU DOMAĆIH PREDAVAČA NA ZAJEDNIČKIM OPĆIM PREDAVANJIMA I SEKTORSKIM PREDAVANJIMA/RADIONICAMA NA 3. DANIMA STRUKOVNIH NASTAVNIKA više