O nama
OBRAZOVNI PROGRAMI
Razvoj obrazovnih programa
Priznavanje inozemnih kvalifikacija
Pomoćnički ispit
Međunarodna suradnja i projekti
Osiguravanje kvalitete
Stručna usavršavanja
Stručni ispiti i napredovanja
Natjecanja učenika
Drugi obrazovni materijali
Dokumenti
Korisni linkovi
Arhiva novosti i najava
Kontakt
Obavijest i upute ustanovama za Obrazovanje odraslih

Predstavljanje profila sektora – analitičke podloge za usklađivanje potreba tržišta rada i obrazovanja

Dana 14. listopada 2011. u prostorijama Hrvatske gospodarske komore održana je konferencija Predstavljanje profila sektora – analitičke podloge za usklađivanje potreba tržišta rada i obrazovanja, u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Hrvatske gospodarske komore te uz potporu projekta Jačanje institucionalnog okvira za razvoj strukovnih standarda zanimanja, kvalifikacija i kurikuluma.

Svrha konferencije bila je upoznati predstavnike gospodarskog sektora, partnere i dionike u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, stručnu i širu javnost te predstavnike medija s načinima i metodama usklađivanja strukovnog obrazovanja s potrebama tržišta rada kroz analitičke podloge i analize - profile sektora.
Profili sektora inovativni su alati razvijeni u suradnji Agencije i projekta, koji objedinjujući makroekonomske pokazatelje te podatke iz istraživanja potreba poslodavaca po pitanju kompetencija zaposlenika predstavljaju revolucionaran iskorak u planiranju razvoja obrazovnog sustava i donošenja obrazovnih politika.

Konferenciju su svečano otvorili gospođa Zdenka Peternel, direktorica Centra za razvoj ljudskih potencijala Hrvatske gospodarske komore i gospodin Ivan Šutalo, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, koji su u svojim govorima istaknuli važnost neprestanog dijaloga između gospodarstva i obrazovnog sustava. Metodologiju i proces razvoja profila sektora nazočnima je objasnio gospodin Mislav Balković, predsjednik Udruge poslodavaca u obrazovanju u HUP-u i stručnjak na projektu, koji je zajedno s gospođom Josipom Jutt – Ferlan, direktoricom i članicom Uprave Palace hotela Zagreb predstavio profile sektora elektrotehnike i računalstva, odnosno sektora turizma i ugostiteljstva.

Konferenciji su nazočili predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, brojnih obrazovnih ustanova, poslodavaca i sindikata, kao predstavnici županijskih komora HGK-a.
Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Hrvatska sudjeluje na najvećem svjetskom natjecanju mladih u vještinama - WorldSkills Kazan 2019 više
  • Produžen je Javni poziv trgovačkim društvima, ustanovama, obrtima i drugim pravnim subjektima za organizaciju stručnoga skupa za usavršavanje nastavnika strukovnih predmeta više
  • Odluka o izboru dobitnika nagrade "Maslačak znanja"za postignuća u učenju odraslih osoba više
  • PRODUŽEN JE JAVNI POZIV ZA PRIJAVU PREDAVAČA NA STRUČNIM SKUPOVIMA ZA NASTAVNIKE STRUKOVNIH PREDMETA više
  • PRODUŽEN JE JAVNI POZIV ZA PRIJAVU DOMAĆIH PREDAVAČA NA ZAJEDNIČKIM OPĆIM PREDAVANJIMA I SEKTORSKIM PREDAVANJIMA/RADIONICAMA NA 3. DANIMA STRUKOVNIH NASTAVNIKA više