O nama
OBRAZOVNI PROGRAMI
Razvoj obrazovnih programa
Priznavanje inozemnih kvalifikacija
Pomoćnički ispit
Međunarodna suradnja i projekti
Osiguravanje kvalitete
Stručna usavršavanja
Stručni ispiti i napredovanja
Natjecanja učenika
Drugi obrazovni materijali
Dokumenti
Korisni linkovi
Arhiva novosti i najava
Kontakt
Obavijest i upute ustanovama za Obrazovanje odraslih

Učimo svaki dan - završio Tjedan cjeloživotnog učenja

Sajmom cjeloživotnog učenja u Zagrebu, održanom u četvrtak, 15. rujna na Trgu bana Josipa Jelačića, završio je 5. Tjedan cjeloživotnog učenja koji se provodio pod sloganom A kako učiš ti?. Već četvrtu godinu tradicionalno Sajmom završava provedba aktivnosti Tjedna. Na Sajmu u Zagrebu su ustanove za obrazovanje odraslih i škole građanima ponudile informacije o mogućnostima obrazovanja i učenja u Gradu Zagrebu te vrstama obrazovnih programa.
S posebnim zadovoljstvom ističemo da se tijekom proteklih sedam dana diljem Republike Hrvatske održalo više od 350 događanja u kojima je sudjelovalo preko 500 različitih institucija. U suradnji s partnerima (tijelima državne uprave, socijalnim partnerima, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, županijama, lokalnom zajednicom, udrugama, kulturnim institucijama, ustanovama za obrazovanje odraslih, školama i ostalim organizacijama) željelo se dodatno motivirati građane za sudjelovanje u cjeloživotnom učenju. Na ovaj se način svim građanima nastojalo omogućiti upoznavanje s različitim mogućnostima obrazovanja i učenja te ih dodatno motivirati da se još snažnije okrenu svakodnevnom učenju. Ovogodišnji je Tjedan rekordan po broju sudionika, programa, događanja, posjetitelja, a još važnija je činjenica da se u svakoj županiji održavao niz događanja. Posebna značajka ovogodišnjega Tjedna je da je prvi put dodijeljena nagrada "Maslačak znanja" za postignuća u učenju odraslih osoba. Glavni cilj ove nagrade je isticanjem i promoviranjem životnih primjera odraslih polaznika različitih programa i oblika učenja potaknuti i motivirati sve građane/građanke da se uključe u neki oblik učenja. Ovogodišnji dobitnici nagrade su: Ljiljana Car (Virje), Stjepan Cipek (Zagreb) i Zvjezdana Rončević (Zadar).
Važno je istaknuti ulogu medija koji su bili jedan od najvažnijih partnera kampanje bez čije bi pomoći bilo nemoguće doprijeti do svih ciljnih skupina te im ovim putem upućujemo zahvalu. Kao i prošle godine, najveći partner Tjedna bio je Hrvatski zavod za zapošljavanje kojem, kao i svim sudionicima, zahvaljujemo na potpori u promociji učenja i obrazovanja.
Bolje obrazovanje
Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • HEP dodjeljuje 129 stipendija učenicima i studentima više
  • Javni poziv za prijavu domaćih predavača na zajedničkim i sektorskim predavanjima/radionicama na 4. Danima strukovnih nastavnika više
  • STRUČNI SKUPOVI ZA PRIPRAVNIKE - NASTAVNIKE STRUKOVNIH PREDMETA više
  • SVEČANA DODJELA RJEŠENJA O NAPREDOVANJU / PONOVNOM IZBORU U ZVANJE više
  • VODITELJI MEĐUŽUPANIJSKIH STRUČNIH VIJEĆA - SVI SEKTORI više