Naslovna
O nama
OBRAZOVNI PROGRAMI
Razvoj obrazovnih programa
Priznavanje inozemnih kvalifikacija
Pomoćnički ispit
Međunarodna suradnja i projekti
Osiguravanje kvalitete
Stručna usavršavanja
Stručni ispiti i napredovanja
Natjecanja učenika
Pomoćna nastavna sredstva
Dokumenti
Korisni linkovi
Arhiva novosti i najava
Kontakt
Obavijest i upute ustanovama za Obrazovanje odraslih

Početak primjene Globalnoga distribucijskog sustava (GDS) „Amadeus“ u strukovnim školama koje obrazuju učenike za turistička zanimanja

 U srijedu, 11. svibnja 2011. godine, u 12,00 sati u Turističko-ugostiteljskoj školi Šibenik u nazočnosti ravnatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih - g. Ivana Šutala; savjetnika ministra turizma - g. Ive Bašića; dožupana Šibensko-kninske županije - g. Zorana Smolića; direktora Amadeus Croatia d.d. - g. Eugena Šunde; pročelnice županijskog ureda - gđe Dijane Ercegović; brojnih ravnatelja strukovnih škola, nastavnika i učenika Turističko-ugostiteljske škole Šibenik, uz programsko vođenje ravnateljice škole - gđe Senke Dodig, svečano je otvoren praktikum s instaliranim softverom Globalnoga distribucijskog sustava „Amadeus“.
 
To je prvi u nizu praktikuma najjačega svjetskog Globalnoga distribucijskog sustava „Amadeus“ koji otvaramo u našim strukovnim školama, a koje obrazuju učenike za turistička zanimanja. Otvaranjem ovoga, a i svih drugih istih praktikuma, stvaramo uvjete u našim strukovnim školama za stjecanje svih relevantnih znanja i vještina služenja informatičkim profesionalnim alatima agencijskoga i posredničkog poslovanja. Predmetni alat namijenjen je ispostavi i rezervaciji zrakoplovnih karata, rezerviranju hotelskoga smještaja, rent-a-car-a, ispostavi putnih dokumenata za željeznička i trajektna putovanja te cruising.
 
Navedeni agencijski softver je najsuvremeniji profesionalni informatički alat u industriji putovanja na kome će naši učenici stjecati relevantna znanja i vještine. Njegova posebna vrijednost je u tome što ga koriste sve putničke agencije u RH, preko 130 svjetskih putničkih agencija, mnoge ugledne hotelske kuće i zrakoplovne kompanije (Lufthansa, Croatia Airlines ...), čime pokriva 35% ukupnoga svjetskog turističkoga tržišta.
 
Ovaj je projekt rezultat suradnje i poslovnoga dogovora Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i tvrtke Amadeus Croatia d.d. Na ovaj je način Republika Hrvatska postala četvrta zemlja u Europi koja je informatički sustav agencijskoga i posredničkog poslovanja „Amadeus“ uvela u svoj obrazovni sustav.
Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Predstavljeni rezultati ESF projekta Promocija cjeloživotnog učenja više
  • Uspjeh hrvatskih učenika na Europskom natjecanju više
  • Svečana dodjela Rješenja o napredovanju više
  • Stručni skup Djeca sa šećernom bolešću u odgojno-obrazovnim ustanovama više
  • NAJAVA DOGAĐANJA: Predstavljanje ostvarenih rezultata projekta Promocija cjeloživotnog učenja više