UNESCO-UNEVOC obilježava Svjetski dan vještina za mlade

I ove godine obilježit će se Svjetski dan vještina za mlade 15. srpnja. Obilježavanjem ovog dana podiže se svijest o važnosti razvoja vještina kod mladih te se pruža prilika za pokazivanjem kako strukovno obrazovanje i osposobljavanje može doprinijeti opremanju mladih vještinama koje su im potrebne za pristup tržištu rada, uključujući i vještine za samozapošljavanje. Više informacija na engleskom jeziku o obilježavanju Dana može se pronaći putem iduće poveznice.
 
Ove godine UNESCO-UNEVOC će se pridružiti ostatku svijeta, uključujući organizacijama WorldSkills International i Cedefop, u obilježavanju dana. Natjecanje u fotografiranju i službena promocija biti će organizirani u Bonnu, a ovom prilikom bi Vas ohrabrili da i sami organizirate aktivnost kojom se obilježava Dan – ona može uključivati organiziranje kampanje podizanja svijesti, diskusije ili isticanje aktivnosti mladih, te slične prikladne aktivnosti. Nekoliko dobrih primjera iz prošle godine dostupni su u ovom članku na engleskom jeziku.
 
Kako bi podržao Vaše aktivnosti UNESCO-UNEVOC će dijeliti promotivne materijale; postere, bannere i materijale za društvene medije, te promotivni video. Materijali će biti dostupni na engleskom jeziku od kraja travnja, dok se materijali od prošle godine mogu se preuzeti putem iduće poveznice.
 
Ukoliko planirate aktivnost u sklopu Svjetskog dana vještina za mlade slobodno se javite UNESCO-UNEVOC-u na adresu elektroničke pošte unevoc@unesco.org, a oni će podržati Vašu aktivnost ukoliko je to moguće.

Pikaso
Refernet
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • PROMOCIJA REZULTATA ISTRAŽIVANJA OBRAZOVANJE ODRASLIH U HRVATSKOJ 2017. više
  • ODRŽAN STRUČNI SKUP SEKTORA ŠUMARSTVO, OBRADA I PRERADA DRVA više
  • ODRŽAN SASTANAK S PREDSTAVNICIMA ŽUPANIJA više
  • ZAVRŠEN JOŠ JEDAN TJEDAN CJELOŽIVOTNOG UČENJA više
  • SRETAN DAN UČITELJA! više