Naslovna
O nama
OBRAZOVNI PROGRAMI
Razvoj obrazovnih programa
Priznavanje inozemnih kvalifikacija
Pomoćnički ispit
Međunarodna suradnja i projekti
Osiguravanje kvalitete
Stručna usavršavanja
Stručni ispiti i napredovanja
Natjecanja učenika
Pomoćna nastavna sredstva
Dokumenti
Korisni linkovi
Arhiva novosti i najava
Kontakt
Obavijest i upute ustanovama za Obrazovanje odraslih

Učimo svaki dan - završio Tjedan cjeloživotnog učenja

Sajmom cjeloživotnog učenja u Zagrebu, održanom u četvrtak, 15. rujna na Trgu bana Josipa Jelačića, završio je 5. Tjedan cjeloživotnog učenja koji se provodio pod sloganom A kako učiš ti?. Već četvrtu godinu tradicionalno Sajmom završava provedba aktivnosti Tjedna. Na Sajmu u Zagrebu su ustanove za obrazovanje odraslih i škole građanima ponudile informacije o mogućnostima obrazovanja i učenja u Gradu Zagrebu te vrstama obrazovnih programa.
S posebnim zadovoljstvom ističemo da se tijekom proteklih sedam dana diljem Republike Hrvatske održalo više od 350 događanja u kojima je sudjelovalo preko 500 različitih institucija. U suradnji s partnerima (tijelima državne uprave, socijalnim partnerima, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, županijama, lokalnom zajednicom, udrugama, kulturnim institucijama, ustanovama za obrazovanje odraslih, školama i ostalim organizacijama) željelo se dodatno motivirati građane za sudjelovanje u cjeloživotnom učenju. Na ovaj se način svim građanima nastojalo omogućiti upoznavanje s različitim mogućnostima obrazovanja i učenja te ih dodatno motivirati da se još snažnije okrenu svakodnevnom učenju. Ovogodišnji je Tjedan rekordan po broju sudionika, programa, događanja, posjetitelja, a još važnija je činjenica da se u svakoj županiji održavao niz događanja. Posebna značajka ovogodišnjega Tjedna je da je prvi put dodijeljena nagrada "Maslačak znanja" za postignuća u učenju odraslih osoba. Glavni cilj ove nagrade je isticanjem i promoviranjem životnih primjera odraslih polaznika različitih programa i oblika učenja potaknuti i motivirati sve građane/građanke da se uključe u neki oblik učenja. Ovogodišnji dobitnici nagrade su: Ljiljana Car (Virje), Stjepan Cipek (Zagreb) i Zvjezdana Rončević (Zadar).
Važno je istaknuti ulogu medija koji su bili jedan od najvažnijih partnera kampanje bez čije bi pomoći bilo nemoguće doprijeti do svih ciljnih skupina te im ovim putem upućujemo zahvalu. Kao i prošle godine, najveći partner Tjedna bio je Hrvatski zavod za zapošljavanje kojem, kao i svim sudionicima, zahvaljujemo na potpori u promociji učenja i obrazovanja.
Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • Svečana dodjela Rješenja o napredovanju više
  • Stručni skup Djeca sa šećernom bolešću u odgojno-obrazovnim ustanovama više
  • NAJAVA DOGAĐANJA: Predstavljanje ostvarenih rezultata projekta Promocija cjeloživotnog učenja više
  • Održana 8. Međunarodna konferencija o obrazovanju odraslih više
  • Stručni skup obrazovnog sektora Zdravstvo i socijalna skrb u Rijeci više