Naslovna

12.4.2019.
JAVNI POZIV TRGOVAČKIM DRUŠTVIMA, USTANOVAMA I DRUGIM PRAVNIM OSOBAMA ZA ORGANIZACIJU STRUČNOG SKUPA ZA USAVRŠAVANJE NASTAVNIKA STRUKOVNIH PREDMETA
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih objavljuje Ponovljeni Javni poziv trgovačkim društvima, ustanovama i drugim pravnim osobama za organizaciju stručnoga skupa za usavršavanje nastavnika strukovnih predmeta.

Stručno usavršavanje osmišljeno je kao dio aktivnosti ESF-ovog projekta “Modernizacija sustava stručnog usavršavanja nastavnika strukovnih predmeta”.

više
 
10.4.2019.
Otvorene prijave za Stručne skupove za nastavnike strukovnih predmeta
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih otvorila je prijave za Stručne skupove za nastavnike strukovnih predmeta u okviru ESF-ova projekta “Modernizacija sustava stručnog usavršavanja nastavnika strukovnih predmeta”.

više
 
9.4.2019.
Agencija uspješno prijavila novi EQAVET NRP projekt
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih uspješno je prijavila treći po redu projekt EQAVET: nacionalne referentne točke za razdoblje 2019. – 2021.

Projektom se podržava kontinuirani rad Agencije kao nacionalne referentne točke za EQAVET (Europsko osiguravanje kvalitete u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju), u skladu s Preporukom o EQAVET-u i Preporukom Vijeća o praćenju osoba s kvalifikacijom te Radnim programom EQAVET-a za razdoblje 2018. – 2019. i nacionalnim prioritetima definiranima u Programu razvoja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja za 2016. – 2020.

Projekt se financira iz Erasmus+ programa, a ukupni dodijeljeni iznos je 149.995,00 eura.  više
 
2.4.2019.
Otvoreno natjecanje Cedefop Photo Award 2019
Ususret Europskom tjednu vještina u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, Europski centar za razvoj strukovnog obrazovanja Cedefop po četvrti puta organizira natjecanje #CedefopPhotoAward 2019 u suradnji s Europskom komisijom.   više
 
2.4.2019.
Otvorene prijave za Međunarodni andragoški simpozij 2019.
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u sklopu ESF projekta „Promocija cjeloživotnog učenja“, organizira VII. Međunarodni andragoški simpozij.

više
 
29.3.2019.
Rezultati Državnog natjecanja učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2019.
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih objavljuje službene i konačne rezultate Državnog natjecanja učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2019.
više
 
18.3.2019.
Ponovljeni Javni poziv za prijavu predavača na stručnim skupovima za nastavnike strukovnih predmeta

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih objavljuje Ponovljeni Javni poziv za prijavu predavača na stručnim skupovima za nastavnike strukovnih predmeta.
Stručno usavršavanje osmišljeno je kao dio aktivnosti ESF-ovog projekta “Modernizacija sustava stručnog usavršavanja nastavnika strukovnih predmeta”

više
 
18.3.2019.
Posjeti strukovnim školama u svrhu pružanja podrške u provedbi samovrjednovanja
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih pruža podršku strukovnim školama u procesu samovrjednovanja te daje preporuke u poticanju razvoja internog osiguravanja kvalitete škola više
 
18.3.2019.
Mrežni alat e-Kvaliteta
Obavještavamo vas kako je od 4. veljače 2019. godine u funkciji nova verzija mrežnog alata e-Kvaliteta.  Preporuke škola  za unapređenje postojeće aplikacije bile su nam od iznimne važnosti u izradi nove, nadograđene verzije te se nadamo da će vam nova aplikacija omogućiti brži i jednostavniji rad. Nova verzija aplikacije podržava koncept provedbe procesa samovrjednovanja, a tehnički je unaprijeđena te stoga nije osigurano automatsko prebacivanje izvješća iz prethodne školske godine (2017./2018.) u novu školsku godinu (2018./2019.).

više
 
12.3.2019.
WorldSkills Croatia 2019.

Tijekom dva dana najbolji učenici strukovnih škola pokazat će da Hrvatska ima svijetlu budućnost!
U organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Zagrebački će velesajam u šest paviljona ugostiti Državno natjecanje učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2019. Najbolji učenici će u 43 strukovne discipline pokazati svoje vještine. Koliko su budući radnici - koji će nositi razvoj naše zemlje – važni, govori i činjenica da su se uključili i svoju podršku dali brojni gospodarstvenici. Ovo inovativno događanje ujedno će biti i najveće strukovno natjecanje u ovomu dijelu Europe, a u prilog tome govore brojke - 43 discipline, više od 2 000 sudionika (580 natjecatelja i sudionika smotri, 450 mentora, 600 nastavnika i učenika volontera te 220 članova prosudbenih povjerenstava). Novi, osuvremenjeni koncept strukovnih natjecanja usklađen je sa standardima svjetskih i europskih natjecanja mladih u vještinama (EuroSkills i WorldSkills) te sličnim događanjima u drugim zemljama. Posjetitelji će moći besplatno posjetiti natjecanje te imati priliku i sami isprobati svoje vještine, sudjelovati u brojnim predavanjima, a očekuje ih se više od 10 000.

više
 
Arhiva novosti i najava
Pikaso
Refernet
world skills croatia
Verzija za ispis
NOVOSTI I NAJAVE
  • JAVNI POZIV TRGOVAČKIM DRUŠTVIMA, USTANOVAMA I DRUGIM PRAVNIM OSOBAMA ZA ORGANIZACIJU STRUČNOG SKUPA ZA USAVRŠAVANJE NASTAVNIKA STRUKOVNIH PREDMETA više
  • Otvorene prijave za Stručne skupove za nastavnike strukovnih predmeta više
  • Otvorene prijave za Međunarodni andragoški simpozij 2019. više
  • Rezultati Državnog natjecanja učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2019. više
  • Ponovljeni Javni poziv za prijavu predavača na stručnim skupovima za nastavnike strukovnih predmeta više